Sari la conținut

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile

starea-de-alerta-a-fost-prelungita-cu-inca-30-de-zile

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile.

Principala modificare vizează creșterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire și control a răspândirii COVID-19 pentru cei care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Extinderea perioadei de la 90 la 180 de zile va fi valabilă și pentru cei care participă la spectacole, concerte, festivaluri publice și private sau alte evenimente culturale desfășurate în aer liber (în limita a 2.500 de spectatori), precum și la nunți și botezuri, în spații închise (cu participarea a cel mult 300 de persoane).


La competiţiile sportive desfăşurate în spaţii deschise, va fi permisă inclusiv participarea persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 (anterior era prevăzut un interval de până la 90 de zile pentru persoanele care au trecut prin boală).

De asemenea, se menţin prevederile referitoare la participarea persoanelor vaccinate şi a celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Se menține obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spații comerciale, mijloace de transport în locum și la locul de muncă sau în alte zone cu potențial de aglomerare.

Comentarii

Ultimă oră