Sari la conținut

Debutează Turneul „Pianul Călător”. Horia Mihail va susține 15 concerte

start-pentru-turneul-pianul-calator-pianistul-brasovean-horia-mihail-va-sustine-15-concerte

Anul 2019, anul ediţiei a 9-a a turneului „Pianul Călător”, este rezervat clasicismului vienez, cu trei sonate pentru pian reprezentative: Sonata în si minor, HOB.XVI 32 de Haydn, Sonata în Re major KV 311 de Mozart şi celebra Sonata „Appassionata” nr. 23 în fa minor op. 57 de Beethoven.

Turneul se va desfăşura între 11 aprilie 2019 şi 13 mai 2019 şi va cuprinde 15 recitaluri susţinute de pianistul braşovean Horia Mihail în întreaga ţară, inclusiv pe cele cinci piane călătoare existente în acest moment în cinci oraşe din diferite regiuni ale ţării.


    Începând din 2011, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns.

Acum, pianele călătoare puse la dispoziţie de Radio România sunt încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman, dar drumul lor a fost mai lung şi a trecut prin multe oraşe care încă au nevoie de piane de concert, uneori fără să se oprească mai mult de o seară.

La Braşov, concertul programat în cadrul acestui turneu va avea loc sâmbătă, 20 aprilie 2019, ora 19.00, la Sala Patria.

Comentarii

Ultimă oră