Sari la conținut

Stațiile RAT Brașov, folosite abuziv de firme de transport

statiile-rat-brasov-folosite-abuziv-de-firme-de-transport-

Opt firme de transport călători folosesc ilegal infrastructura Regiei de Transport în Comun din municipiul Brașov. Plângerea va fi făcută de administraţia braşoveană cu destinaţia Autoritatea Rutieră Română, Direcţia de Finanţe şi Poliţie, instituţii ce ar trebui să verifice activitatea companiilor respective. Mai mult decât atât, Consiliul local urmează să decidă măsuri de reglementare a transportului de persoane în cazul altor firme ce tranzitează într-un fel sau altul oraşul, oprind în staţiile RAT sau chiar parcând autobuzele fără să plătească vreo taxă pentru ocuparea domeniului public.
Firme de transport interjudețean care tranzitează oraşul sau chiar şi-au înfiinţat aşa-zise puncte de lucru în Braşov sunt entităţi economice vizate de Autoritatea publică locală care cere instituţiilor de stat să verifice activitatea lor.
Firmele respective ar trebui să urmeze o serie de condiţii pentru a putea funcţiona pe teritoriul municipiului. Mai mult decât atât, ar trebui să plătească taxe şi impozite pentru că opresc în staţiile de călători administrate de RAT, dar şi pentru perioada când parchează maşinile companiilor pe domeniul public.
„De exemplu, pe Bulevardul Muncii, o să vedeți autobuze parcate. Acele autobuze aparțin unei firme care face transport de persoane, iar la acea adresă locuiește șoferul. Șoferul vine acasă cu autobuzul, iar firma respectivă nu garează, nu respectă criteriile prevăzute de lege. De asemenea, sunt autobuze parcate pe strada Hărmanului. Acele mașini fac transport de persoane pe ruta București-Brașov” a declarat primarul George Scripcaru.
Consiliul local va hotărî la următoarea şedinţă măsurile de reglementare a situaţiei şi va stabili chiar amenzi pentru aceste companii.

Comentarii

Ultimă oră