Sari la conținut

Statuia din fața Străzii Sforii a fost vandalizată

statuia-din-fata-strazii-sforii-a-fost-vandalizata

Lipsa de educația a unora își spune cuvântul…Abia montată de câteva săptămâni în fața Străzii Sforii din Brașov, statuia care reprezintă o femeie înfășurată în sfoară a fost „machiată” cu marker-ul de un „artist” necunoscut.

Astfel, i s-au făcut ochi, gură...dar nu lipsește nici țigara…

Turiștii prezenți în zonă, comentau necesitatea instalării în zonă a unor camere de luat vederi pentru surprinderea, identificarea și eventual pedepsirea făptașilor. Toată lumea a fost însă de acord cu lipsa de educație a celor care au vrut neapărat să iasă în evidență, dar în mod negativ.


   Strada Sforii din Brașov a fost redeschisă publicului, în această toamnă, după ce fusese închisă o lună și jumătate pentru restaurare.

Cea mai îngustă stradă a orașului a fost renovată și reinventată în urma proiectului „Sfoara Brașovului“, fiind transformată într-un muzeu în aer liber, cu intenția ca în zonă să fie găzduite expoziții, mini-concerte, concursuri pentru lucrări de artă, evenimente pentru tineri și copii, precum și alte activități culturale.

Cu o lungime de 80 de metri și o lățime cuprinsă între 1,11 și 1,35 metri, strada Sforii este un monument al Brașovului, fiind atestată documentar încă din secolul al XVII-lea. Strada Sforii a fost construită ca o scurtătură pentru intervenția de urgență a pompierilor, între străzile Poarta Schei și Cerbului din cetatea Brașovului. Menționată pentru prima dată în documente din secolul al XVII-lea, Strada Sforii este cea mai îngustă stradă din România și pe locul trei între cele mai înguste din Europa.

Comentarii

Ultimă oră