Sari la conținut
steaua-incepe-campania-champions-league

Steaua joacă în această seară prima manșă a dublei cu Stromsgodset, din turul doi preliminar al Champions League.

Steaua a ajuns, luni, la Drammen, unde va disputa, astăzi, primului meci european din acest sezon. Stromsgodset-Steaua, din prima manșă a turului II preliminar al UEFA Champions League, se joacă de la ora 20:30. Pentru steliști, această partidă este una extrem de importantă, patronul Gigi Becali, cerându-le în mod expres lui Tănase și compania să se califice în grupele Champions League. Cum debutul lui Gâlcă pe banca Stelei nu a fost unul tocmai reușit, acest meci este foarte important și pentru noul tehnician al Stelei. Costel Gâlcă a deplasat 20 de jucători în Norvegia. Florin Gardoș, indisponibil după o leziune musculară la coapsă, a rămas acasă, dar Adi Popa, care are dureri la umărul accidentat, face parte din lot. Gâlcă ar putea începe meciul din această seară în formula: Arlauskis – Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliță, Sânmărtean – Adi Popa, Stanciu, Tănase – Chipciu.

Se roagă să nu se accidenteze. Steliștii se roagă să se întoarcă întregi din Norvegia. Se tem să nu-și rupă picioarele pe terenul sintetic al norvegienilor. Steliștii au jucat și acum doi ani pe un teren sintetic. Au câștigat cu 2-0 la Vilnius, cu Ekranas. „Cel mai important este să nu se accidenteze nimeni. Pe teren sintetic e mai periculos decât pe cel cu iarbă”, a spus președintele de onoare al Stelei,. Helmut Duckadam. Norvegienii au pus tunurile cu apă pe suprafața sintetică și sper că așa vor putea încurca tehnicii jucători steliști.

Îi arbitrează un debutant. Arbitrul olandez Serdar Gözübüyük va conduce la centru meciul Stromsgodset-Steaua, din prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Serdar Gozubuyuk, 28 de ani, va fi ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Davie Goossens şi Patrick Langkamp. Rezervă a fost desemnat Jeroen Manschot. Gozubuyuk  este arbitru internaţional din 2012 şi va arbitra în premieră o echipă românească, acesta fiind şi primul său meci în principala competiţiei continentală intercluburi. Meciul Stromsgodset-Steaua va avea loc, astăzi, de la ora 20.30, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Returul este programat peste o săptămână la Bucureşti.

Nu va fi ușor în Norvegia. Steaua va întîlni în preliminariile Ligii Campionilor echipa norvegiană Stromsgodset. Deşi la prima vedere pare un adversar uşor, campioana Norvegiei a dat dovadă că este pregătită pentru partida cu roş-albaştrii. În ultimul meci înainte de jocul cu Steaua, Stromsgodset s-a impus în faţa lui Brann Bergen cu scorul de  1-0, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 15-a a campionatului norvegian. Unicul gol al partidei a fost marcat de maghiarul Kovacs, care a punctat după un contraatac școală.

Nielsen e diplomat. David Nielsen, antenorul viitoarei adversare a Stelei din turul secund al preliminariilor Champions League, a discutat despre întîlnirea cu elevii lui Costel Gâlcă. Tehnicianul nordic a folosit doar termeni laudativi la adresa campioanei din Liga1,  Nielsen fiind convins că Stromsgodset nu se poate compara cu Steaua în acest moment, echipa din Ghencea avînd toate atuurile pentru a se califica. „Steaua este o echipă fără fluctuaţii, n-are căderi, iar actualul lot a reuşit performanţe deosebite. Gâlcă poate face o echipă şi mai bună decât cea dinainte. Faptul că Steaua i-a pierdut pe Tătăruşanu şi Pintilii poate conta! Dar mai sunt jucători precum Chipciu, Gardoş, Varela şi Tănase care sunt foarte buni şi fac tot jocul. Steaua are 16 tururi preliminare câștigate, noi am pierdut cu Jablonec în preliminarii. Asta arată calitatea Stelei. Noi, faţă de ei, nu o să avem niciodată o primă de 250.000 euro, suntem încă un club mic”, a declarat Nielsen.

Comentarii

Ultimă oră