Sari la conținut

Ştefan Bănică şi Emilia Popescu, pe scena teatrului braşovean

Luni, ziua a şasea a Festivalului de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, va începe cu un  eveniment inedit pentru spectatori. O întâlnire cu una dintre cele  mai mari actriţe ale scenei româneşti, doamna Mariana Mihuţ, care va fi prezentă  aici pentru lansarea volumului dedicat carierei sale artistice: Cu şi despre Mariana Mihuţ de  Mircea Morariu, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” – Revista Teatrul Azi,  2011.

Seara se va încheia  cu un spectacol în afara concursului, Cui i-e frică de Virginia  Woolf? de Edward Albee, produs de Teatrul de  Comedie, Bucureşti. Spectacolul a fost prezent şi anul trecut în Festival,  interpreţii principali fiind recompensaţi cu Premiul pentru cea mai bună actriţă (Emilia Popescu) şi, respectiv, Premiul pentru creativitate  interpretativă (Ştefan  Bănică).

Duminică, la Teatrul „Sică  Alexandrescu” a fost prezentat în cadrul Festivalului  de Dramaturgie Contemporană, piesa Metoda G (Metoda Grönholm), în regia lui  Cristian Dumitru.

Seara va continua cu o lansarea de carte:  Actorii care ard fără rest de Miruna  Runcan, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” – Revista Teatrul Azi, 2011, o culegere de  eseuri-portret dedicate câtorva dintre slujitorii scenei actuale din România, de  vârste şi stiluri diferite, jucând atât în capitală cât şi în provincie. Pentru  publicul braşovean va fi o întâlnire de suflet, trei dintre actorii prezentaţi  fiind actori care au făcut istorie în teatrul braşovean: Mircea Andreescu, Dan  Săndulescu, Costache Babii.


Ultimul spectacol din seara de duminică va fi prezentat de către Teatrul  Odeon, din Bucureşti. Cunoscutul actor de teatru şi film, Ion Sapdaru, a scris  acest text, aşa cum mărturiseşte, plecând de la poveştile de viaţă ale unor  omeni simpli. Natură moartă cu nepot  obez, în regia lui Eugen Făt, se joacă cu mare succes fiind invitat, de  asemenea, la numeroase festivaluri din ţară.(L.A.)

Comentarii

Ultimă oră