Luni, ziua a şasea a Festivalului de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, va începe cu un eveniment inedit pentru spectatori. O întâlnire cu una dintre cele mai mari actriţe ale scenei româneşti, doamna Mariana Mihuţ, care va fi prezentă aici pentru lansarea volumului dedicat carierei sale artistice: Cu şi despre Mariana Mihuţ de Mircea Morariu, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” – Revista Teatrul Azi, 2011.
Seara se va încheia  cu un spectacol în afara concursului, Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, produs de Teatrul de Comedie, Bucureşti. Spectacolul a fost prezent şi anul trecut în Festival, interpreţii principali fiind recompensaţi cu Premiul pentru cea mai bună actriţă (Emilia Popescu) şi, respectiv, Premiul pentru creativitate interpretativă (Ştefan Bănică).

Duminică, la Teatrul „Sică Alexandrescu” a fost prezentat în cadrul Festivalului  de Dramaturgie Contemporană, piesa Metoda G (Metoda Grönholm), în regia lui Cristian Dumitru.

 

Seara va continua cu o lansarea de carte: Actorii care ard fără rest de Miruna Runcan, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” – Revista Teatrul Azi, 2011, o culegere de eseuri-portret dedicate câtorva dintre slujitorii scenei actuale din România, de vârste şi stiluri diferite, jucând atât în capitală cât şi în provincie. Pentru publicul braşovean va fi o întâlnire de suflet, trei dintre actorii prezentaţi fiind actori care au făcut istorie în teatrul braşovean: Mircea Andreescu, Dan Săndulescu, Costache Babii.Ultimul spectacol din seara de duminică va fi prezentat de către Teatrul Odeon, din Bucureşti. Cunoscutul actor de teatru şi film, Ion Sapdaru, a scris acest text, aşa cum mărturiseşte, plecând de la poveştile de viaţă ale unor omeni simpli. Natură moartă cu nepot obez, în regia lui Eugen Făt, se joacă cu mare succes fiind invitat, de asemenea, la numeroase festivaluri din ţară.(L.A.)