Sari la conținut

Ştefan Cojocaru este vocea de la „Radio Braşov Extra”

De  11 ani, Ştefan Cojocaru le-a adus ascultătorilor Radio Braşov un plus de bună dispoziţie după o zi lungă de muncă. Cojo intră în casele oamenilor în fiecare seară, de la ora 7, la emisiunea „Radio Braşov Extra”.
Brăileanul de la munte. Ştefan Cojocaru, un om ca toţi oamenii, înzestrat cu o voce inconfundabilă şi cu umorul mereu în buzunar, şi-a început povestea la Brăila.
Acolo a avut parte de prima emisie, de primele emoţii şi bâlbe, de primii ascultători. Cum a fost...vă spune chiar el. „S-a întâmplat la Brăila şi eram copleşit. În principiu mixerul are mai mult de 100 de butoane, dar nimeni nu îţi spune la început...stai liniştit că nu ai să le foloseşti pe toate, o să lucrezi doar cu vreo două trei, stai calm. Te lasă să te topeşti şi să îţi dai tu seama singur...dar după săptămâni întregi”, povesteşte Ştefan. Din hobby a devenit meserie, iar acum Cojo vorbeşte seară de seară cu  ascultătorii Radio Braşov.
Termosul cu „energie”. O zi din viaţa agitată a radioului... începe pentru Cojo cu o cafea bună. „În primul rând beau o cafea, indiferent de spaţiul pe care l-aş avea. Cafeaua e cea care îţi schimbă ideea sau îţi dă idei. Vin cu bicicleta de obicei, primăvara, vara sau toamna, la radio şi întotdeauna am termosul cu espresso făcut acasă, în niciun caz la automat. Trebuie să fie o cafea bună ca să am idei bune”, se destăinuie Cojo.
Un tip amuzant. Ştefan are mereu cuvintele la el. Însă oricui i se întâmplă să se bâlbâie iar atunci când o face... salvează situaţia râzând. Pentru Ştefan Cojocaru emisiunea de la radio va fi întodeauna pe primul plan, iar ştirile pe al doilea şi asta pentru că „ştirile mi se par prea serioase. Eu întotdeauna am avut tendinţa chiar şi atunci când discutam despre lucruri serioase să inserez o glumiţă. Mi-am permis lucrul ăsta şi îmi permit întotdeauna. Poate greşesc, dar ăsta e felul meu.”
Secretele stau departe de el. Ştefan Cojocaru are 33 de ani şi este omul care spune tot despre viaţa lui, indiferent că sunt bune sau rele. De loc este brăilean, de fel este braşovean. A studiat la Brăila şi Braşov, unde a făcut parte din prima promoţie Design de Produs a Universităţii Transilvania. Este pasionat de bicicleta lui din aprilie până în noiembrie, de racheta lui de tenis tot anul şi de domenii precum: aviaţie, auto, natură, design şi media. Cât despre dorinţe....Cojo are una singură pentru viitor: i-ar plăcea să aibă propriul lui post de radio. Ştefan Cojocaru intră în casele braşovenilor pe undele 87 cu 8 fm în fiecare zi, de 11 ani. Peste 10 ani de acum încolo se vede tot în radio, tot la butoane, tot cu ascultătorii în fiecare zi, pentru că pasiunea lui pentru radio nu are limite

Comentarii

Ultimă oră