Sari la conținut

Stegarii au părăsit Cupa României în optimile de finală

stegarii-au-parasit-cupa-romaniei-in-optimile-de-finala

După partida din campionat, FC Brașov și Petrolul Ploiești s-au întâlnit din nou în optimile de finală ale Cupei României Timișoreana. Ploieștenii au jucat din nou mai bine și s-au calificat meritat în sferturile de finală, după ce au învins cu scorul de 2-0, prin golurile înscrise de Adrian Cristea și Bokila. Astfel Cosmin Contra a debutat cu victorie la Petrolul Ploiești. Noul tehnician al găzarilor nu a putut să stea pe banca tehnică, pentru că fostul antrenor al ploieștenilor, Mircea Rednic nu și-a reziliat încă înțelegerea cu Petrolul.
Stegarii nu au jucat nimic. Meciul a început practic de la scorul de 1-0 pentru oaspeți. În minutul doi, Galamaz a trimis o minge lungă, Bokila l-a găsit pe Adrian Cristea care l-a învins cu un șut plasat pe Taborda. După numai un minut, Velayos încearcă să trimită o minge spre propriul portar dar îi oferă un assist perfect lui Grozav. Din fericire, vârful celor de la Petrolul și al naționalei României, nu a reușit să-l învingă din șase metri pe Taborda. Prahovenii au continuat să atace și să domine jocul, însă cea mai mare ocazie a venit la poarta oaspeților. Paul Batin a combinat în careu cu Buga, a driblat apoi un adversar însă singur cu Bornescu nu a reușit să-l învingă pe goalkeeperul Petrolului. În minutul 43, formația prahoveană a reușit o combinație superbă. Budjema și Marinescu au combinat pe partea dreaptă, căpitanul Petrolului l-a găsit excelent cu o pasă pe Grozav, care nu a reușit să-l învingă pe Taborda cu un șut de la 12 metri. În ultimul minut al primei reprize, Batin s-a descotorosit de Galamaz, a pătruns în careu însă pasa spre Buga a fost respinsă în corner de Manasse. Astfel prima repriză s-a încheiat cu Petrolul în avantaj de un gol.
Victorie meritată a Petrolului. Repriza secundă a debutat cu o nouă ocazie mare a ploieștenilor. Boudjema a șutat de la 22 de metri, însă balonul a trecut de puțin pe lângă poarta apărată de Taborda. În minutul 49, Taborda a respins șutul din unghi a lui Bokila. După începutul bun al Petrolului, stegarii au echilibrat jocul însă ocaziile de gol nu au apărut. Manasse a greșit la o centrare a lui Păun însă Batin nu a fost atent. În minutul 63, Petrolul își mărește avantajul. Adrian Cristea l-a găsit cu o pasă excelentă pe Bokila, vârful oaspeților l-a driblat pe Taborda și a înscris în poarta goală. Cu patru minute înainte de finalul partidei, Marian Cristescu a dus un contraatac în doi cu Hoban, însă șutul fostului stegar a fost respins de Taborda. S-a încheiat 2-0 și Petrolul merge în sferturi.

Comentarii

Ultimă oră