Sari la conținut

„#StopBaloaneleÎnAer”, îndemn de la Asociaţia „Joaca de-a ecologia”

stopbaloaneleinaer-indemn-pentru-brasoveni-de-la-asociatia-joaca-dea-ecologia

Asociaţia „Joaca de-a ecologia” îndeamnă braşovenii să spună #StopBaloaneleÎnAer

Asociaţia „Joaca de-a ecologia” a lansat jocul #StopBaloaneleÎnAer, cu scopul de a atrage atenţia asupra pericolului pe care baloanele cu heliu eliberate în atmosferă îl au asupra mediului înconjurător şi îi îndeamnă pe braşoveni să renunţe la acest obicei.


  „Am observat că lumea eliberează în atmosferă multe baloane cu heliu la diverse evenimente, fie că sunt acţiuni caritabile, fie că vorbim despre nunţi, botezuri, aniversări şi aşa mai departe. Problema este că aceste baloane nu dispar, ele se întorc pe Pământ şi afectează mediul înconjurător. În natură, sunt deşeuri periculoase. Pe lângă faptul că se degradează greu, animalele sunt atrase de acest plastic şi îl confundă cu mâncarea, iar ingerarea lui le provoacă moartea. Prin acest joc încercăm să tragem un semnal de alarmă astfel încât lumea să renunţe la acest obicei”, a explicat Raluca Faloba, preşedinta Asociaţiei „Joaca de-a ecologia".


   În cadrul jocului #StopBaloaneleÎnAer, jucătorul îşi alege un personaj cu care încearcă să prindă cât mai multe baloane zburătoare în timpul limită de un minut. Jocul este disponibil pe pagina de internet a asociaţiei  http://joacadeaecologia.ro/  şi a fost dezvoltat voluntar de către Adrian Ionuţ Beşchea, web designer din Braşov, care s-a alăturat iniţiativei conştientizând că mediul înconjurător este din ce în ce mai ameninţat de acţiunile oamenilor.

„Flora şi faună nu au cum să ţină pasul cu evoluţia noastră şi trebuie protejate direct de către fiecare dintre noi. Acest lucru trebuie conştientizat mai ales de către cei mici pentru că ei se vor confrunta cu probleme de mediu şi mai dificile decât cele pe care le avem acum”, a spus braşoveanul Adrian Ionuţ Beşchea.


   Asociaţia „Joaca de-a ecologia” a fost înfiinţată la Sibiu şi urmăreşte educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin iniţiative variate, printre care ateliere, cărţi pentru copii, ieşiri în natură şi ecologizări de spaţii verzi.

Comentarii

Ultimă oră