Sari la conținut

O nouă acțiune de curățare și reparare a Străzii Sforii

strada-sforii-din-nou-vandalizata

Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității (AIDC) a reabilitat în întregime strada Sforii în urmă cu un an. Din păcate însă, la aproximativ patru luni de la finalizarea lucrărilor strada purta din nou urmele vizitatorilor, turiști și localnici.


   A urmat o serie de intervenții în care Asociația, împreună cu voluntari, au lucrat la curățarea pereților străzii de urme de picioare și de mâzgălituri. A urmat o pauză de la aceste lucrări în contextul începerii sezonului de vară și pentru că se aștepta un număr mare de vizitatori.

În zonă se găsesc zilnic vizitatori sau locuitori în trecere, de toate vârstele. Din pacate, în mod nefericit foarte mulți țin să lase ceva pe perete. Și cu toate campaniile de informare și mai ales a însemnelor scrise de pe stradă pentru a păstra decența și a nu murdării pereții străzii, oamenii nu par să înțeleagă că se află de o stradă aflată în patrimoniul Brașovului și că trebuie să lase curat în urma trecerii lor.


   Luna iulie 2019 găsește strada Sforii cu pereții mai murdari ca niciodată, cu desene mâzgălite pe ziduri, cu funia și inelele de prindere smulse din perete, cu statuia simbolică devastată și desenată.


   Deși bunul simț al unora pare să fi dispărut pentru totdeauna, există totuți persoane inimoase care continuă lupta pentru salvarea acestui punct de atracție turistică.

  Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității (AIDC) reia efortul de curățare a străzii Sforii și face și un apel către Poliția Locală cerând:


1. Recuperarea sforii și a elementelor de fixare smulse de vizitatori;
2. Patrularea străzii Sforii de către polițiștii arondați în Centrul istoric cu o frecvență de 15 minute în intervalul 10:00 - 13:00 și 19:00 - 23:00.

Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității (AIDC) anunță o acțiune de curățare și de reparații pentru zilele de 2 și 3 august 2019, intitulată sugestiv „Salvăm strada Sforii”!

Voluntarii sunt așteptați vineri 2 august 2019 între orele 16:00-18:00 și sâmbătă 3 august 2019 orele 11:00-13:00.

Cei care doresc să dea o mână de ajutor își pot confirma participarea la numerele de telefon: 0727-833101, 0740-065169 sau pe email: asoidc@yahoo.com, menționând ziua participării. Cine nu poate participa fizic la activități se poate implica prin sponsorizări. Banii vor fi folosiți

pentru achiziția materialelor necesare.

Comentarii

Ultimă oră