Restricţiile vor fi ridicate după ce se vor fora piloţii de susţinere, dar nu se ştie cât vor dura aceste intervenţii!

   Municipalitatea braşoveană a anunţat că, după consultări cu proiectantul şi Poliţia Rutieră, a luat decizia închiderii străzii Warthe (cu continuare pe str. Spătar Milescu), începând din data de 9 octombrie, în intervalul orar 9.00-12.00 şi 13.00-18.00, pentru executarea lucrărilor de urgenţă la refacerea zidului de sprijin de la intersecţia cu Calea Poienii.

  Reprezentanţii Primăriei Braşov nu au putut estima până când vor dura aceste restricţii, însă au asigurat că „zona este semnalizată corespunzător. Restricția va fi aplicată zilnic, în funcţie de situaţia lucrărilor, până la finalizarea acestora”.

    Restricţiile se vor ridica ce se va termina forarea piloţilor de susţinere.

     Consolidarea zidului a început în 7 octombrie 2019, iar o zi mai târziu, s-a constatat că intervenţia este mai complicată decât părea iniţial, deoarece zidul a fost construit doar din bolovani, fără perete dublu, iar normele actuale impun măsuri de siguranţă suplimentare.
Lucrările sunt executate de firma Geosond SA, iar valoarea contractului este de 681.765 lei, cu tot cu TVA, în care este inclusă şi partea de proiectare.