Sari la conținut
strazi-noi-in-municipiul-brasov

În cursul săptămânii trecute, la Prefectură, în cadrul şedinţei Comisiei de Atribuire sau Schimbare de Denumire, au fost aprobate noi denumiri de străzi în Braşov, Săcele, Victoria  şi Hărman şi schimbare de nume de stradă în Râşnov.
„Noile denumiri au fost acordate la solicitarea Primăriilor din localităţile respective fiind necesare datorită extinderii zonelor de locuinţe sau industriale. Ne străduim să aprobăm doar denumiri care să coincidă cu specificul locului și să fie semnificative pentru comunități. ” a declarat prefectul Mihai Mohaci.


Astfel,

1.    în municipiul Braşov au apărut:
–    str. Căliman (cartier Stupini, drum acces cu intrare din Calea Feldioarei)
–    str. Durău (cartier Stupini, drum acces cu intrare din Calea Feldioarei)


2.    în municipiul Săcele:


–    zona DJ 103 A: str. Marte (la nord) și str. Terra (la sud), străzi paralele situate între străzile Mercur și Constelației; Șoseaua Tărlungeni (arteră existentă DJ 103 A); str. Planetelor (porțiune din DE 161); str. Galaxiei (porțiune din DE 164); str. Zenitului (între DE 161 și DE 164)
–    zona DJ 103 B: str. Trifoiului (între DJ 103 B și DE 146 pentru locuințe unifamiliale și spațiu comercial), str. Lucernei (între DE 146 și DE 149, perpendiculară pe DJ 103 B Săcele-Tărlungeni, pentru ansamblu de locuințe individuale)
–    zona străzii Câmpului: str. Rozelor (paralelă cu str. Câmpului și perpendiculară pe DE 161, construire de locuințe), str. Măceșului (paralelă cu str. Cămpului și perpendiculară pe DE 161), str. Gorganului (perpendiculară pe str. Câmpului, porțiune din DE 161), str. Agronomiei (perpendiculară pe str. Câmpului, porțiune din DE 164), str. Păducelului (perpendiculară pe DE 164), str. Cătinei (perpendiculară pe DE 164), str. Socului (perpendiculară pe DE 164), str. Macului (perpendiculară pe str. Câmpului, porțiune din DE 177), str. Terasei (între str. Tărlungului la nord și str. Subobrej la sud), str. Muntele Roșu (între str. Ciucaș și str. I. C. Brătianu), Aleea Brândușelor (artera nordică a str. Brândușelor), str. Iernii (între str. Câmpului și str. Anotimpurilor), str. Privighetorii (între DE 295/1/55 și DE 295/1/54), str. Muntele Tesla (între DE 246 și pârâul Darbav), str. Postăvarului (între str. Ciucaș și str. I.C. Brătianu), str. Florilor (de la DE 139 spre str. Viitorului)
–    zona străzii Noua: str. Baciului (în spatele hotelului Ramada, perpendiculară pe str. Noua), str. Păstorului (perpendiculară pe str. Noua, în apropierea intersecției cu str. Bonloc)


3.    în oraşul Victoria:
-   str. Vasile Alecsandri și str. Mihail Sadoveanu (partea de est a orașului, pentru acces la noul cartier de locuințe


4.    în comuna Hărman:


-    str. 1 Decembrie 1918 (perpendiculară pe str. Mircea cel Bătrân)
-    str. Tudor Vianu (ieșirea de pe str. Andrei Șaguna pe partea stângă și paralelă cu aceasta)
-    str. Timișului (pe partea dreaptă a DJ 112 între Hărman și Podu Oltului, paralelă cu str. Oltului)
-    str. Valea Mare (în zona lacurilor Doripesco spre DN 11 Brașov – Sfântu Gheorghe, cu acces din DE 531 în vecinătatea Mlaștinilor și Pădurilor Eutrofe Prejmer)
-    str. Alunului (în satul Podu Oltului, paralelă cu str. Plopului)
-    str. Ulmului (în satul Podu Oltului, paralelă cu str. Mesteacănului)


5.    în orașul Râșnov:
-    schimbare denumire Școala Generală nr . 2 în Școala Gimnazială ”Peter Thal” Râșnov.

Comentarii

Ultimă oră