Sari la conținut

Studiu: Persoanele implicate într-o relaţie beau mai puțin alcool decât cele singure

studiu-persoanele-implicate-intro-relatie-beau-mai-putin-alcool-decat-cele-singure-

Persoanele căsătorite sau care fac parte dintr-un cuplu consumă mai puțin alcool decât cele singure, potrivit unui studiu recent, citat de UPI.com şi avându-l autor coordonator pe Diana Dinescu, doctorand la University of Virginia.

Cercetătorii au analizat peste 2.400 de perechi de gemeni — din care 1.600 de femei și peste 800 de bărbați. Rezultatele au arătat că cei căsătoriți consumau mai puțin alcool și beau mai rar decât cei care nu erau implicați într-o relație sau care erau divorțați.

Cercetătorii au mai descoperit că gemenii care trăiesc într-o relație de cuplu neoficializată legal consumă mai mult alcool decât gemenii care sunt căsătoriți, însă cantitatea de alcool consumată este mai mică față de cei care sunt singuri, divorțați sau văduvi.

Bărbații care se află într-o relație de concubinaj beau mai puțin la un eveniment decât bărbații căsătoriți, femeile care trăiesc în concubinaj consumă aproape aceeași cantitate de alcool ca cele care sunt căsătorite, conform studiului publicat în Journal of Family Psychology.

Comentarii

Ultimă oră