Sari la conținut

Super Bowl 50: Denver Broncos a câştigat trofeul

super-bowl-50-denver-broncos-a-castigat-trofeul

Echipa Denver Broncos, condusă de legendarul quarterback Peyton Manning, a câștigat ediția a 50-a a Super Bowl-ului, finala Ligii profesioniste de Fotbal American (NFL), în care a învins-o, duminică, la Santa Clara, pe Carolina Panthers, cu scorul de 24-10.

Manning a devenit, la 39 de ani și 320 de zile, cel mai vârstnic quarterback din istorie care câștigă cel mai important trofeu din fotbalul american.

Totuși, apărarea echipei din Denver, condusă de Vonn Miller, ales cel mai bun jucător al finalei (MVP), și de T.J. Ward, a fost cea care a făcut diferența.

Manning a oferit echipei Denver Broncos al treilea titlu după cele din 1997 și 1998. Peyton Manning îl egalează astfel pe fratele său Eli, care cucerise și el două Super Bowl-uri, cu New York Giants, în 2007 și 2011.

Peyton Manning a devenit primul jucător din NFL care câștigă Super Bowl-ul cu două echipe diferite, după ce în 2007 obținea trofeul cu Indianapolis Colts.

Carolina Panthers a pierdut a doua sa finală a ligii nord-americane, după ce în 2004 ceda cu 29-34 în disputa cu New England Patriots.

Următorul Super Bowl va avea loc pe 5 februarie 2017, pe NRG Stadium din Houston.

Comentarii

Ultimă oră