Sari la conținut

Suspendare pe 10 ani sau suspendare pe viaţă pentru Blatter?

suspendare-pe-10-ani-sau-suspendare-pe-viata-pentru-blatter

Camera de investigații a Comisiei de Etică a FIFA a solicitat, ca și în cazul francezului Michel Platini, sancțiunea maximă pentru Joseph Blatter, președintele suspendat al FIFA, adică suspendarea pe viață din fotbal, dacă elvețianul este găsit vinovat de corupție,

Blatter, 79 ani, și Michel Platini, șefii forurilor internaționale și respectiv europene, au fost suspendați câte 90 de zile, până pe 5 ianuarie 2016 de Comisia de Etică. Blatter i-a transferat în contul lui Platini suma de 1,8 milioane euro în 2011, pentru activitatea de consilier depusă de francez la FIFA în perioada 1999-2002.

Camera de investigații a propus o suspendare pe viață a lui Blatter, dacă acesta este găsit vinovat de corupție, iar dacă este vorba de un conflict de interese atunci sancțiunea este o suspendare pe 10 ani.

Klasu Stohlker, consilierul lui Blatter, a evitat să confirme aceste zvonuri:

''Blatter nu dorește să ia nicio poziție în cazul lui Michel Platini. Nu are acces la aceste informații''.

Ca și Platini, Blatter este pregătit să facă apel la Tribunalul de arbitraj pentru sport (TAS). Candidatura lui Platini la președinția FIFA va fi evaluată abia după expirarea suspendării din 5 ianuarie.

Camera de judecată a Comisiei de Etică a FIFA urmează să anunțe verdictul final, în cazul lui Platini și Blatter, în cursul lunii decembrie.

Comentarii

Ultimă oră