Sari la conținut
sustin-ca-au-fost-batuti-de-politisti-

Doi bărbaţi, care au ajuns la Secţia 1 de Poliţie după ce se bănuieşte că au făcut drifturi noapte prin oraş, îi acuză pe oamenii legii că i-au lovit fără motiv. Poliţiştii în schimb spun că bărbaţii au fost recalcitranţi, au refuzat să se legitimize şi că s-a intervenit conform procedurile legale.

Un echipaj de poliţie de la Secţia 1 din Braşov s-a deplasat în centrul oraşului, acolo unde un localnic a reclamat la 112 că este deranjat de faptul că o maşină face curse şi drifturi pe şosea. Poliţiştii ajunşi la faţa locului le-au cerut persoanelor care se aflau la locul indicat să se legitimeze. Acestea au spus că s-au oprit în zonă pentru că aveau o problemă şi că nu făceau curse. „Au venit organele de poliţie, ne-au legitimat, eu neavând nici un act de identitate la mine că erau la prietena mea, ea a strigat a spus, <<Este la mine, este la mine>>  şi nu au băgat în seamă, nimic nu au băgat în seamă l-au luat la bătaie pe un prieten de-al meu, acolo la faţa locului unde oprisem maşina şi am spus în felul următor <<Domnilor, vi se pare normal să îl puneţi pe jos în felul acesta, să călcaţi pe el să îi daţi?>> Şi au venit alţi patru, cinci peste mine, poliţişti. A început să mă pună jos, mi-a pus cătuşele la mâini la spate, mi-au pus la picioare după care m-au legat şi m-au bătut crunt”, ne-a spus unul dintre bărbaţii care susţine că a fost bătut de poliţişti.

Poliţiştii în schimb au altă variantă pentru acest caz şi susţin contrariul. „Poliţiştii au stabilit identitatea a trei persoane din grup, o femeie de 29 ani şi doi tineri de 25 i 29 ani, iar cel de-al treilea tânăr a refuzat să se legitimeze, motiv pentru care poliţiştii l-au condus la autospecială. Persoana respectivă a devenit reclacitrantă şi a adresat insulte şi injurii poliţiştilor, iar tânărul de 29 ani a intervenit în favoarea acesteia, îmbrâncind poliţiştii şi facilitând astfel scăparea acestuia. Poliţiştii au procedat la încătuşarea forţată a celor doi suspecţi, iar în buzunarul hainei tânărului care a refuzat legitimarea, poliţiştii au găsit un briceag cu lama de 11 cm. Cele patru persoane au fost conduse apoi la sediul secţiei, unde s-a stabilit şi identitatea ultimului membru al grupului, un alt tânăr de 29 ani, toate cele patru persoane menţionate fiind din oraşul Râşnov. La sediul secţiei poliţiştii au chemat o ambulanţă pentru a i se acorda îngrijiri medicale tinerilor de 29 ani, care prezentau leziuni în zona feţei, ambii fiind transportaţi ulterior la Spitalul Judeţean Braşov pentru examinare. A fost informat despre acest caz un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov şi s-a dispus începerea urmaririi penale fata de tânărul de 29 ani care avea briceagul asupra sa, pentru săvârşirea infracţiunilor de sfidarea organelor judiciare, portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, respectiv împiedicarea, sub orice formă, a organului de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat, de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice, iar faţă de celălalt tânăr de 29 ani pentru săvârşirea infracţiunii de sfidarea organelor judiciare. Ambii suspecţi au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Suspectul care avea un briceag asupra sa a fost condamnat anterior de 3 ori, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, furt şi loviri şi alte violenţe”, a declarat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov. Bărbaţii vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, au mai spus poliţiştii

Comentarii

Ultimă oră