Sari la conținut

Tabăra ”Micii artizani din Țara Bârsei” și-a deschis porțile la Bastionul Țesătorilor

tabara-micii-artizani-din-tara-barsei-sia-deschis-portile-la-bastionul-tesatorilor

60 de elevi brașoveni vor fi inițiați în meșteșugurile tradiționale ale breslarilor de odinioară

Bastionul Țesătorilor a fost luat cu asalt începând din 17 iulie de peste 30 de mici artizani, elevii brașoveni participanți la Tabăra de vară ”Micii artizani din Țara Bârsei”, sesiunea I.

Timp de 10 zile, copiii se vor familiariza și vor fi inițiați în tehnici ale vechilor breslari brașoveni în prelucrarea lemnului, ceramicii în tehnică tradițională fără roata de olar, în artele decorative (pictura pe sticlă) sau în meșteșugurile casnice (crearea jucăriilor din pânză și împletirea de fire în scop practic și decorativ).

Întreaga activitate din tabără este gândită ca un program relaxant pentru cei mici, deși are un caracter educativ, participanții explorând activități creative în formula copil – facilitator (artist artizan).

Atelierele organizate în cadrul taberei au menirea de a promova breslele și meșteșugurile practicate de-a lungul timpului în Brașovul vechi și în Țara Bârsei. În cele două sesiuni de tabără (17 iulie – 28 iulie, 31 iulie – 11 august), 60 de elevi brașoveni, sub îndrumarea artiștilor artizani Doina Nistor, Gabriela Bularca, Ion Craioveanu, Sorin Manesa Burloiu și Cornel Sculean, vor face cunoștință cu tainele unor îndeletniciri vechi artizanale, realizând obiecte care le vor aminti de activitățile creatoare din timpul atelierelor și pe care le vor expune în toamnă în cadrul unei expoziții cu public. Programul taberei este de luni până vineri, între orele 10 și 15.

Tabăra de meșteșuguri este organizată de Agenția Metropolitană Brașov, în cadrul unui proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană.

Comentarii

Ultimă oră