Sari la conținut

Tabere medievale pentru copii la Râşnov şi Sibiu

O vară plină de distracții și activități educative îi așteaptă pe copiii care ajung  în această vacanță la Cetatea Medievală Râșnov sau în centrul istoric din Sibiu  în Tabăra Medieval Art 2012.


         
Jocuri interactive, cursuri de spadă, tir cu arcul, echitație, pictură, heraldică, un festival de teatru cu trupa taberei,  parade  în costume de epocă, totul cu și pentru copiii cu vârste între 8 și 14 ani, iată ce promit organizatorii.

Pentru opt zile de tabără, în patru serii pe parcursul lunilor iulie și august, chiar în Cetatea Medievală Râșnov și în centrul istoric al orașului Sibiu, copiii vor deprinde tainele meșteșugurilor de altădată și vor retrăi din plin farmecul timpurilor străvechi, în cadrul a cinci ateliere de arte medievale sau cu ocazia excursiilor organizate la castele, cetăți și fortificații din Transilvania.

Ca atracție specială, atelierele de tabără de la Râșnov se vor încheia festiv cu un spectacol – eveniment, “Viața la Cetatea Râșnov”: întrecere între două Ordine Cavalerești, spectacol – foc de tabără, catapulta distractivă cu proiectile moi și baloane cu apă, aruncarea potcoavei,  trasul frânghiei, popice medievale, spectacol al copiilor taberei – “Garda Cetății” sau acordarea de titluri de noblețe de domniță sau cavaler al Cetății.

Tot ca moment special al taberei, de data aceasta de la Sibiu, este programat în cadrul seriilor din august festivalul – spectacol “Comedia Dell’Arte Medievale Sibiu 2012”: teatru, muzică și dans, paradă în costume, accesorii și măști de epocă, totul cu ”medievalii” taberei, Festivalului Medieval de la finalul lunii. O vară plină de distracții și activități educative îi așteaptă pe copiii care ajung  în această vacanță la Cetatea Medievală Râșnov sau în centrul istoric din Sibiu  în Tabăra Medieval Art 2012.


Tabăra la Cetatea Medievală Râşnov are loc în perioda 21 – 28 iulie sau 30 iulie – 6 august.

Tabăra la Sibiu ~ Centrul istoric are loc în perioada 11 – 18 august sau 20 – 27 august.

Înscrieri aici.

Comentarii

Ultimă oră