Sari la conținut

Tâlharul asasin care a îngrozit două ţări este originar din Codlea

Patru crime şi şapte jafuri armate, din care patru pe teritoriul României, este bilanţul teribil al bandei conduse de Varga Sandor (30 de ani, cetăţean român) şi iubita acestuia, T.Emese (25 de ani, cetăţean maghiar). Liderul bandei, Varga Sandor, este originar din oraşul Codlea.

Vrea în închisoare în România

Poliţia Budapesta a anunţat că autorităţile maghiare, în colaborare cu cele române, au încheiat ancheta în cazul celebrului cuplu de infractori, denumiţi de presa vecină „Bonnie şi Clyde”, anunţă www.jurnalul.ro. Liderul bandei, Varga Sandor, şi-a mandatat avocatul să facă tot posibilul, astfel încât el să-şi ispăşească pedeapsa într-o închisoare de România. Procesul va începe în câteva săptămâni procurorii urmând să ceară pedeapsa cu închisoarea pe viaţă
Atac odios la Hunedoara

Prima lovitură dată de cei doi a fost într-un magazin de bijuterii, din Hunedoara, în data de 17 decembrie 2007. Camerele video din magazin i-au surprins plimbându-se prin magazin ca doi potenţiali clienţi. La un moment dat,  bărbatul se apropie de vânzătoare, scoate pistolul din buzunar şi o împuşcă în cap pe aceasta, apoi sare peste tejghea şi îşi umple buzunarele de bijuterii. Cei doi au reuşit să fure aproximativ un kilogram de bijuterii. Vânzătoarea a supravieţuit, pierzându-şi un ochi.

Împuşcat mortal în gât

În 2009 au dat o spargere la un magazin de bijuterii din Ungaria. Pe proprietarul magazinului l-au împuşcat mortal în gât şi au creat un prejudiciu de 150.000 de ron. De data aceasta, au plănuit acţiunea. Cu două zile înainte de spargere, l-au vizitat pe chiriaşul care stătea deasupra magazinului. L-au păcălit să îi urmeze într-o parcare, lângă o pădure. L-au împuşcat mortal pe bărbatul de 50 de ani, apoi l-au îngropat într-o groapă dinainte pregătită.
Familie ucisă cu sânge rece

În mai 2010, au executat o familie de vietnamezi, având informaţia că asupra lor s-ar afla o sumă consistentă de bani. S-au deghizat în poliţişti, au urmărit maşina victimei până când au ajuns lângă o pădure. Acolo i-au oprit pe motiv că efectuează un control de rutină. I-au dus în pădure şi i-au împuşcat, după care i-au îngropat. Informaţia se dovedise falsă, vietnamezii având doar câteva sute de euro asupra lor.
A cerut-o de nevastă pe complicea lui

Varga Şandor a susţinut în faţa poliţiei că ea era „creierul” bandei, nu el, şi că făcea tot ce zicea ea ce zicea ea. Bărbatul recunoaşte jafurile, dar, contrar dovezilor poliţiei, neagă că ar fi ucis pe cineva. Varga Sandor a cerut-o de soţie pe T.Emese, însă aceasta a refuzat şi a depus mărturie împotriva iubitului ei.  „Practic, banda condusă de V.Sandor se face vinovată de patru crime şi trei jafuri armate pe teritoriul Ungariei. În schimb, autorităţile române i-au identificat pe aceştia drept autorii altor patru jafuri armate pe teritoriul României” a declarat Csapi Balazs, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Budapesta.

Comentarii

Ultimă oră