Sari la conținut

„Tanzen mit Mozart”, balet pe muzică de Mozart pe scena Operei Braşov

tanzen-mit-mozart-balet-pe-muzica-de-mozart-pe-scena-operei-brasov

Cea mai recentă premieră de balet de la Opera Braşov – „Tanzen mit Mozart” (Dansând cu Mozart), pe muzică de W.A. Mozart, va fi din nou prezentată publicului braşovean, sâmbătă, 16 martie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei.

„Tanzen mit Mozart” a fost prezentat, în premieră, în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional W.A. Mozart, ce a avut loc în februarie 2019.

Coregrafia spectacolului este semnată de Nermina Damian. Tot ea a mai creat coregrafia şi pentru spectacolele de balet „Degeţica”, în 1996, şi „Les Petits Riens”, în 2015.

Pentru „Tanzen mit Mozart”, Nermina Damian a recurs la două lucrări binecunoscute ale genialului compozitor austriac - „Simfonia nr. 35 «Haffner»” şi „Concertul pentru pian şi orchestră nr. 21”, pentru a aduce în faţa spectactorilor dansul ca modalitate firească de expresie.

Nermina Damian a creat momente de balet baroce, inspirată de inepuizabilul Mozart, momente de care brașovenii se vor bucura într-un spectacol unic, plin de culoare şi vivacitate.

 Scenografia şi costumele sunt create de Rodica Garştea, iar regia tehnică îi aparţine lui Dan Antipa.

Preţul biletelor este de 20 de lei.

Comentarii

Ultimă oră