Sari la conținut
targ-de-paste-la-honterus

Iepuraşi pictaţi, coliere, ouă colorate, diferite ornamente specifice sărbătorii pascale, mieluşei, dar şi prăjituri. Toate acestea au fost realizate de cei mai inventivi elevi ai Liceului Teoretic Johannes Honterus. Pe 1 aprilie, elevii s-au strâns în apropierea unităţii de învăţământ, lângă Biserica Neagră, şi le-au prezentat trecătorilor ce măiestrie a ieşit din mâinile lor.
Bazarul de Paşte, aşa cum a fost denumit de reprezentanţii liceului a adunat elevi din toate clasele, iar invitaţi au fost cei de la şcoala generală 12. „Acest eveniment pe care îl vedeţi astăzi a intrat în tradiţia liceului nostru pentru că, îmi place să spun, tradiţia nu înseamnă păstrarea cenuşii, ci transmiterea mai departe a flăcării. Aceasta este flacăra care arde încontinuu în liceul Honterus şi care nu se opreşte niciodată. Foarte mulţi colegi şi foarte mulţi elevi au venit să-şi prezinte lucrările realizate în urma orelor de tehnologie, orele la clasă, orele învăţătoarelor, nişte lucruri făcute de copii cu mâna lor”, ne-a declarat prof. Helmut Wagner, directorul Liceului Teoretic Johannes Honterus  
Ziua porţilor deschise la Honterus. „Am realizat nişte tablouaşe şi am folosit tehnica şerveţelului. De asemenea, am pictat un iepuraş şi am realizat şi un mieluşel din zăpadă artificială”, ne-a spus unul dintre elevi „Am lucrat la mai multe obiecte: am realizat chiar şi un suport de şerveţele, pictat de mine, dar şi o cutie pentru bijuterii”, ne-a explicat un alt elev. Părinţii au fost primii care s-au bucurat de realizările copiilor. La Liceul Teoretic Johannes Honterus, luni a fost ziua porţilor deschise. Părinţii au putut afla astfel oferta privind clasa pregătitoare. În această săptămâna, şi elevii acestei unităţi de învăţământ vor avea tot felul de activităţi culturale, educative şi sportive, incluse în programul naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.


Comentarii

Ultimă oră