Sari la conținut

„Târgul de CArte și Muzică Libris”, deschis în perioada 21 – 24 martie 2019

targul-de-carte-si-muzica-libris-deschis-pentru-brasoveni-in-perioada-21-24-martie-2019

Asociația Libris Cultural vă invită la cea de-a XVI-a ediție a „Târgului de CArte și Muzică Libris”, acolo unde cultura e gazdă, iar cărțile și muzica întrețin atmosfera.

Asociaţia Libris Cultural Braşov organizează în perioada 21 martie – 24 martie 2019 la Aula Universității Transilvania Brașov cea de-a XVI-a ediție a „TÂRGULUI DE CARTE ŞI MUZICĂ – LIBRIS BRAȘOV”.

De la prima ediție și până astăzi, Târgul de Carte și Muzică – Libris Brașov a adus laolaltă tot mai mulți participanți și oaspeți de seamă. Dincolo de abundența ofertei editoriale și discografice, manifestarea de la Brașov a mizat întotdeauna pe caracterul dinamic și viu al culturii relevat în nenumăratele lansări, recitaluri de muzică, poezie, dezbateri, sesiuni de autografe și întâlniri memorabile pe care le-a oferit tuturor cititorilor și iubitorilor de muzică.

Târgul vine și în acest an cu o ofertă variată și promoții generoase! Va găzdui peste 40 de standuri cu cărți din diverse domenii: literatură universală și română, științe umaniste și politice, terapie familială, dezvoltare personală, sănătate și nutriție, business, cărți pentru copii și carte școlară, științe economice, limbi străine, religie, spiritualitate, cărți în limbi străine etc.; case de discuri; jocuri de societate și expoziții de artă.


   EVENIMENTE CULTURALE:

Deschiderea oficială a târgului a avut loc astăzi 21 martie, de la miezul zilei, cu participarea oficialităților locale și a partenerilor implicați în organizarea târgului.

Gama evenimentelor este extrem de variată și cuprinde lansări de cărți de genuri diverse, de la autori consacrați precum Aurora Liiceanu, Cristian Tudor Popescu, Sebastian Lăzăroiu, Adrian Lesenciuc, Daniela Șontică, Hanna Bota, Florina Ilis, Ion Mureșan, Chris Simion-Mercurian, Nicolae Băciuț, Alexandru Mușina, Mircea M. Ionescu, Cătălin Stanciu, Lucian Ciuchiță până la debutanți: Nicoleta Beraru, Monica Tonea, Daniela Anton, Cezara Zamfir, Viorica Nagacevschi; cărți pentru copii: Alexandra Wadhwani, Teodor Pascu, Luiza Potecă; cărți cu filon istoric semnate de Nicolae Pepene, Claudia Motea, Mihaela Simina; albume de artă: Ion Georgescu Muscel, Aurelia Mărginean Stoie.

În cadrul târgului va fi organizată mult așteptata conferinţă dedicată dezvoltării personale şi spirituale „Observă-ți mintea” susținută de Niculina Gheorghiță.

Vineri, 22 martie 2019, începând cu ora 19.00 va avea loc Recitalul Extraordinar de poezie și jazz „Te-ai gândit vreodată?” cu actrița româno-canadiană Claudia Motea și Lucian Sabados.

În premieră, în cadrul târgului, se va decerna Premiul Național pentru Literatură LIBRIS. Se va întâmpla vineri, 22 martie 2019, de la ora 18.00, când un autor român va primi un premiu în valoare de 5.000 de lei.

„Vă așteptăm cu drag, începând cu data de 21 Martie 2019 până pe 24 Martie, la Aula Universității Transilvania, pentru a vă bucura de ultimele apariții pe plan editorial și pentru a vă răsfăța cu recitaluri de muzică și poezie. Ca în fiecare an, invitația ajunge la dumneavoastră cu promisiunea unei oferte editoriale și discografice care să vă încânte sufletul, precum și cu o agendă plină de lansări de carte și spectacole oferite cu drag, dumneavoastră, iubitorilor de frumos”, lansează invitația pentru brașoveni organizatorii evenimentului!

Organizator: Asociația Libris Cultural Brașov

Parteneri: Primăria Municipiului Brașov, Camera de Comerț și Industrie Brașov, Universitatea Transilvania Brașov, Uniunea Scriitorilor din România Filiala Brașov.


  Un eveniment susţinut de Librăria online Libris.ro.

Sponsor: Bavaria Used Cars

Detalii suplimentare puteţi afla pe: www.libriscultural.ro, www.libris.ro  şi http://blog.libris.ro/

Intrarea la evenimente este liberă.

......................................................................................................................................................

Iată programul Târgului de CArte și Muzică Libris, editia a XVI-a (21 – 24 martie 2019), desfășurat la Aula Universității Transilvania Brașov:

EXPOZIȚII DE ARTĂ:

– Expoziție de Artă Plastică: Marin Gherasim, Miron Duca, Leon Vreme, Corneliu Vasilescu, Gheorghe Pogan, Lucian Christian Hamsea, Ștefan Pelmuș, Angela Tomaselli, Torino Bocaniciu, Eugen Raportoru, Cristea Mircioane, Dragoș Nicolae Lupu. Curator Nicolae Vrâncean;

– Expoziție de pictură: Ion Georgescu Muscel;

– Expoziție de grafică: „Licantropia poftei” de Horia Țigănuș;

– Expoziție de pictură: „Curcubeul bucuriei” de Cristina Plugaru.

În cadrul acestei ediții a târgului, Libris Editorial prezintă cititorilor nu mai puțin de treizeci noutăți editoriale din care pot fi amintite:

– romanele „Pelerinul morții” de Eduard Huidan, „Pasărea de foc a tinereții” de Lucian Ciuchiță, „Din altă viață. Jurnal de copil” de Marius Albert Neguț, „Am îndrăznit să-l aștept” de Daniela Anton, „Eu, cea de pe locul doi” de Cezara Zamfir, „Sandhya” de Viorica Nagacevschi; colecțiile de eseuri „Ardei iuți” de Nicoleta Beraru, „Piatră de hotar” de Monica Tonea, „Regatul celor mai frumoase depărtări” de Cosmin Neidoni; – cărțile pentru copii „Ursulețul reciclează” de Alexandra Wadhwani, „Henri Mathias Berthelot, prietenul României” de Mihaela Simina, „Scutul focului” de Conan Reed, „Benji” de Teodora Pascu, „Pisica Miau” de Luiza Potecă, „De 100 de ani, dragă Românie!” coordonatori prof. psih, Rodica Cânda și prof. Anca Buta; versuri „Umor continuu” de Lidia Bora, „Apusuri și semne” de Ana Maria Barbu, „Nectarul Florii de Aur” de Maria Sturdza Clopotaru, „Ultimul cuc. Antologie de poezie” de Dumitru Nicodim-Romar, „Drag-O-Stea” de Cătălin Stanciu, „Poezii imperfecte” de Alina Caraghin, „Timpul probabil” de Tiberiu Foris, „Inimă de român” de Petrișor Mandu, „În sertare timpul” de Mihaela Hură, „Mi-e dor… Versuri pentru toți” de Aurelian Suciu; volumul de critică literară „La frontierele adevărului. Alegorie și simbol în proza lui Ion Coja” de Florin Șindrilaru; cartea de bucate „Chefi de România” de Daniela Sima; piesa de teatru și colecția de interviuri „SHALOM, ISRAEL!” de Claudia Motea; albumele de artă „Povară poetică la purtător” de Ion Georgescu Muscel, „Veneția, Creta, Santorini” de Aurelia Mărginean Stoie.

Iubitorii de muzică și dans se vor întâlni cu Aurelian Suciu, Florin Juncu și Lucian Ștefan.


  Participanţi:

– edituri şi distributiori de carte: Agenție Difuzare Carte Stand, Ed. Andreas, Grupul Editorial Art, Ed. Arco Iris, Ed. Atman, Ed. Carminis, Grupul Editorial Corint, Ed. Curtea Veche Publishing, Daffi’s Books, Ed. Diana, Librăria Epifania, Ed. Eikon, Ed. Ganesha, Asoc. Gremiul Levantin, Grigore Emilia Paula, Ed. Humanitas, Libris Editorial, Librăria online Libris.ro, Grupul Editorial Litera, Ed. Meteor Press, Ed. Militară, Multicart, Ed. Nemira, Ed. Nomina, Ortodoxpress, Ed. Orizonturi, Ed. Polirom, Grupul Editorial Rao, Ed Saeculum, Ed. Semne – Artemis, Ed. Școala Ardeleană, Ed. Trei, Ed. Trinity, Ed. Universităţii Transilvania.

– alți participanți: Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov, Spicy Cup, Hospice Casa Speranței, Fundația Bucuria Darului, Asociația Happy Moms etc.

– case de discuri şi distribuitori de muzică și jocuri: Arisal Toys Concept, Byton Music, Casa de Discuri Eurostar, Lex Hobby Store, Libris Braşov, Music Media Retail etc.

Comentarii

Ultimă oră