Sari la conținut

Târgul de Crăciun din Piața Sfatului, fără prea mulți vizitatori în timpul săptămânii

targul-de-craciun-din-piata-sfatului-fara-prea-multi-vizitatori-in-timpul-saptamanii

Comercianţii de la căsuţele din Piaţa Sfatului se plâng de lipsa muşteriilor în timpul săptămânii. Mâncarea caldă şi vinul fiert, turta dulce aromată, dulceţurile şi siropurile se vând doar spre seară şi numai dacă sunt turişti în oraş.

„În timpul săptămânii foarte slab, foarte slab e, din punctul meu de vedere pentru că nu au activitate, nu au ce să facă decât să se plimbe şi să cumpere, nu au un loc în care să se distreze copiii sau să facă ceva mai special”, spune un comerciant de vinuri, care precizează că, totuşi, vinul fiert este preferatul celor care ajung în Piaţa Sfatului.

La o altă căsuţă, care vinde globuri de toate mărimile, culorile şi formele, pictate manual, aceeaşi poveste. Cumpărătorii sunt turiştii, dar mai mult în week-end. Preferatele cumpărătorilor sunt cele cu animăluţe simpatice, cu brăduţi sau Moş Crăciuni pictaţi. „În timpul săptămânii, mai puţină lume, dar în week-end vin mai mulţi turişti, mai multă lume”, spune ocupantul căsuței. Globurile sunt de toate mărimile, dar cel mai bine se vând se vând cele mici, preţurile începând de la 15 lei.

Turta dulce încă este preferată de cei care iubesc sărbătorile de iarnă, mai ales dacă este decorată cu tot felul de modele pe glazura colorată.

Lipseşte însă ceva pentru ca vânzările să meargă şi mai bine. „Asta pentru că nu mai este nici muzica aia, înainte se mai juca o sârbă, o horă ceva, se făcea kurtos aici proaspăt, lumea cumpăra mai bine”, crede comercianta de la o căsuţă cu turtă dulce.

Comercianţii speră la vânzări mai mari în week-end, cu atât mai mult cu cât sâmbătă, 15 decembrie 2018, în Piaţa Sfatului este aşteptat Moş Crăciun. Cele mai mari vânzări, totuşi, comercianţii speră să le facă săptămâna viitoare, când vom fi mai aproape de Crăciun şi portofelele se vor deschide mai uşor pentru daruri.

Sursa: bzb.ro

Comentarii

Ultimă oră