Sari la conținut

La ultima şedinţă de Consiliu Local, au fost aprobate tarifele pe operaţiuni ale Serviciului Public Poliţia Animalelor (SPPA) Braşov, fostul Serviciu Public pentru Gestionarea Animalelor (SPGA). Serviciul, foarte controversat de asociaţiile de protecţie a animalelor,  s-a ocupat de ecarisaj, iar acum se face un recensământ al animalelor din oraş.


Sterilizare si microcipare

Conform Regulamentul de creştere şi deţinere a animalelor domestice şi a păsărilor de curte în municipiul Braşov, câinii şi pisicile, cu excepţia celor de rasă, trebuie sterilizaţi şi toate animalele trebuie microcipate. Aceste servicii pot fi asigurate contra cost, de Serviciul Public Poliţia Animalelor Braşov. În plus, SPPA trebuie să efectueze recensământul câinilor şi pisicilor la nivelul municipiului Braşov, urmând ca datele colectate să fie introduse într-o bază de date, unde vor fi introduce datele de identificare ale proprietarilor şi ale animalelor de companie. Astfel, niciun proprietar nu se va putea sustrage obligaţiei de a-şi steriliza animalul şi a-l microcipa.


„«Milioane de prieteni» face ecarisaj de probă”

Tarifele pe operaţiuni a activităţii Serviciului Public Poliţia Animalelor Braşov sunt de 20 de lei pentru prinderea unui câine, tot de 20 de lei pentru transportul lui, de 40 de lei în caz că are nevoie de tratament, de 10 lei pe zi pentru hrană, şi de 20 de lei pentru microcipare. Conform şefului SPPA, Flavius Bărbulescu hotărârea nu afectează protocolul încheiat de SPPA cu Asociaţia „Milioane de prieteni” care se ocupă de două luni de activitatea de ecarisaj. „Protocolul este încheiat pe o perioadă de probă, iar dacă nu va mai rămâne în vigoare după 1 ianuarie, trebuie să avem aceste lucruri reglementate”, a declarat pentru www.bzb.ro Flavius Bărbulescu.


Ce tarife au fot votate în CL
Sterilizare câine de talie mică 54 lei
Sterilizare câine de talie medie 120 lei
Sterilizare câine de talie mare 160 lei
Sterilizare pisică 96 lei
Microciparea animalului – 20 de lei
Prinderea animalului – 20 de lei
Transportul animalului – 20 de lei
Tratamentul animalului (dacă este necesar) – 40 de lei
Hrana zilnică – 10 lei

Comentarii

Ultimă oră