Sari la conținut

TAS a decis: CFR rămâne cu depunctarea de 6 puncte

tas-a-decis-cfr-ramane-cu-depunctarea-de-6-puncte

Clubul de fotbal CFR Cluj a pierdut litigiul cu Federația Română de Fotbal la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, instanța menținând astfel sancțiunea cu deducere a șase puncte dictată de instanțele sportive naționale pentru încălcarea criteriului financiar

La data de 22 mai 2015, comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor a soluționat cererea de apel formulată de gruparea CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârii comisiei pentru acordarea licenței cluburilor. Instanța de fond a decis atunci sancționarea clubului pentru încălcarea criteriului financiar din Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar, ediția 2014, cu deducerea a 6 puncte din clasamentul Ligii I, în sezonul 2015-2016.

Ulterior, CFR Cluj a atacat decizia de depunctare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ultima instanță pe linie sportivă. În litigiul de la TAS, Federația Română de Fotbal a fost reprezentată de managerul departamentului juridic, Adrian Stângaciu, și de avocatul Paul Ciucur.

După decizia definitivă a TAS, CFR Cluj ocupă poziția a zecea în clasamentul Ligii I, cu 24 de puncte, și nu mai are șanse să obțină calificarea în play-off.

''Fără a comenta soluția pronunțată, considerăm că este o decizie injustă, întrucât prin aceasta este înfrânt principiul meritului sportiv, iar rezultatele obținute pe teren de către jucătorii echipei noastre au trecut în plan secund'', a afirmat președintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureșan.

Comentarii

Ultimă oră