Sari la conținut

Media de vârsta a persoanelor care practică taximetria în Braşov este în creştere, tot mai mulţi şoferi fiind de vârsta a doua sau chiar a treia.

Bani puţini.

Patronii firmelor de taximetrie au găsit mai multe explicaţii pentru acest fenomen. Prima ar fi că, odată cu venirea crizei, câştigurile din această activitate s-au împuţinat şi mulţi tineri au plecat din ţară. "Tinerii au plecat dincolo peste hotare, pentru că vor să muncească puţin şi să facă bani buni. Ori în taximetrie nu mai este posibil, mai ales acum, în vremuri de criză. Trebuie să stea mai mult în stradă ca să facă banii necesari”, a declarat, pentru BZB, Marian Bârsan, administrator Martax.

Mai predispuşi la recalificare.

O a doua explicaţie este că cei tineri nu au fost dispuşi să facă cursuri de recalificare, pe când oamenii de vârsta a doua, în mare parte disponibilizaţi din uzine, au fost mult mai interesaţi de acest aspect. „În urmă cu doi ani, când au fost impuse atestatele pentru taximetrie, tinerii au renunţat. Nu au încercat să se recalifice. În schimb, persoanele de vârsta a doua s-au recalificat, au dat examene, şi-au luat atestatul şi lucrăm cu ei, fiind oameni mai serioşi", spune Bârsan.

Comentarii

Ultimă oră