Sari la conținut

Te pregăteşti să zbori de pe Otopeni? Mergi cu 3 ore înainte!

te-pregatesti-sa-zbori-de-pe-otopeni-mergi-cu-3-ore-inainte

Cei care pleacă cu avionul de pe aeroportul "Henri Coanda" din Otopeni trebuie să ajungă cu 3 ore mai devreme pentru a putea face formalităţile pentru îmbarcare. Există doua motive: supraaglomerarea şi înăsprirea controalelor.

În special dimineaţa sunt foarte multe curse, programate cu precădere de către companiile low-cost, într-un interval foarte scurt, astfel că se depaşeşte capacitatea, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al aeroportului "Henri Coanda" din Otopeni, pentru Ziare.com.

În plus, în contextul ameninţărilor teroriste din Europa, controalele la frontieră au fost înăsprite de la sfârşitul anului trecut, astfel că verificarea bagajelor şi a actelor durează mai mult.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), în primul trimestru din 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, traficul total de pasageri a crescut cu 19,2% pe aeroporturile din ţara noastră.

În perioada ianuarie-martie a acestui an, 2,1 milioane de oameni au tranzitat aeroportul din Otopeni, dintr-un total de peste 3 milioane de pasageri la nivel naţional.

Comentarii

Ultimă oră