Sari la conținut
teapa-accidentul-revine-la-brasov-

„Mamă, am avut un accident de maşină, am lovit doi oameni şi sunt şi eu rănită!” Asta i-a spus, la telefon, o tânără, deocamdată necunoscută, unei braşovence de 58 de ani. Aşa-zisa fiică i-a sugerat mamei că ar fi nevoie, urgent, de 4.000 de euro pentru rezolvarea cazului şi i-a cerut să discute, la telefon, şi cu un aşa-zis avocat. Femeia n-a reacţionat la primul impuls, dar a declarat, în exclusivitate pentru BraşovulTău, că se teme acum, de persoanele care s-au aflat la celălalt capăt al firului.

„Mamă, am făcut un accident”. Femeia de 58 de ani a povestit că într-o zi dimineaţă, a sunat telefonul. A răspuns şi a început calvarul. „O fată, plângând, cu voce stinsă mi-a spus – Mamă, mamă, am avut accident! Am greşit atunci, pentru că am pronunţat numele fiicei mele. Persoana de la telefon a zis: <<Eu sunt, mamă, am făcut un accident şi am dat peste doi oameni pe trecerea de pietoni. O femeie mai în vârstă şi o fetiţă de 5 ani, nu pot să vorbesc pentru că sunt şi eu rănită, dar am un avocat  lângă mine şi ţi-l dau la telefon ca să-ţi spună ce să faci>>”, ne-a povestit femeia. Aşadar, femeia a început discuţia cu aşa-zisul avocat. <<Alo, eu sunt avocatul pe care fata dumneavoastră l-a angajat. Ce s-a întâmplat este foarte grav, femeia lovită are femurul rupt, iar fetiţa lovită este la Terapie Intensivă. Ce a făcut fata dumneavoastră este foarte grav, iar Codul Rutier prevede pentru această faptă o pedeapsă cu închisoarea de la 4 la 7 ani>> „Mi s-a părut suspectă povestea cu închisoarea, fără proces….”, ne-a spus braşoveanca.

Aşa-zisul avocat a ajuns şi la bani. „Victima, i-a zis un nume, vrea să cadă la pace cu fiica dumneavoastră Noului Cod Rutier, dar vrea o despăgubire de 3.500 de Euro, iar mie, ca avocat, trebuie să-mi daţi 500 de Euro”, a continuat avocatul. Femeia spune că s-a speriat foarte tare când a auzit toate acestea cu atât mai mult cu cât avocatul i-a dat-o pe fată la telefon. „Tot el mi-a zis, şi mi s-a părut ciudat, că i-au luat poliţiştii telefoanele. Eu mă gândeam că nu ştie el şi poate telefoanele au rămas în maşină. Poate a fost ceva grav, m-am gândit, iar poliţiştii au luat victimele”, mai povesteşte femeia.

Braşoveanca s-a liniştit abia după ce şi-a auzit, cu adevărat, fiica. „Mamă nu s-a întâmplat nimic. E o mare ţeapă!”

Poliţiştii fac, din nou, un apel către braşoveni. „Rugăm toţi cetăţenii ca în astfel de situaţii să anunţe cea mai apropiată unitatea de poliţie sau să sune la numărul unic de urgenţă 112”, a spus cms şef Liviu Naghi – purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Nu este primul caz de înşelăciune prin metoda "Accidentul" la Braşov. La începutul anului o bătrână de 71 de ani din Braşov a fost înşelată cu aproape 2.000 de euro, de către un necunoscut care a sunat-o şi i-a spus că fiul ei este la spital în stare gravă şi are nevoie urgentă de bani pentru a scăpa de consecinţele juridice în urma unui accident rutier. Citeste mai multe detalii aici.

Comentarii

Ultimă oră