Sari la conținut

Tehnologie IT de ultimă generație pentru Spitalul de Copii

tehnologie-it-de-ultima-generatie-pentru-spitalul-de-copii

În acest an, la Spitalul Clinic de Copii s-au făcut investiții din bugetul Consiliului Judeţean pentru achiziționarea și montarea a două lifturi, unul destinat persoanelor, altul pentru tărgi. Această lucrare se va finaliza în luna decembrie a acestui an. De asemenea, au fost alocate peste 500.000 de lei pentru realizarea unor lucrări de investiții la etajul al treilea, unde conducerea Spitalului de Copii dorește să amenajeze saloane care să asigure condiții hoteliere de lux pentru pacienți. Darea în folosință a acestora va asigura o sursă de venituri suplimentare de care unitatea medicală brașoveană are mare nevoie.

În plus, conducerea Consiliului Județean a înaintat autorităților centrale o listă cu aparatura medicală strict necesară spitalului, care ar urma să fie achiziționată printr-un program special al Ministerului Sănătății și pentru care a fost prevăzută o co-finanțare de 20% din bugetul județean. „Separat de această listă elaborată împreună cu conducerea Spitalului de Copii, am alocat din bugetul nostru sumele necesare achiziționării unor echipamente de maximă necesitate pentru Secția de Infecțioase a unității medicale. Fără aceste echipamente, doctorii de acolo riscau să nu mai poată asigura actul medical în condiții normale”, a menționat Mihai Pascu, vicepreședintele CJ.

Un alt proiect aflat în derulare la Spitalul de Copii este finanțat prin POS CCE și vizează dotarea cu echipamente IT, precum și realizarea unei rețele de comunicații. După implementarea proiectului, toate secțiile spitalului vor fi conectate din punct de vedere informațional și se va asigura un transfer de date atât intern, cât și inter-instituțional, pentru ca medicii să poată comunica direct cu ajutorul celei mai moderne tehnologii în domeniu. Licitația pentru achiziționarea aparaturii IT este în desfășurare, iar potrivit lui Mihai Pascu, până anul viitor în septembrie sunt șanse mari ca acest proiect să fie încheiat cu succes. E. C.

Comentarii

Ultimă oră