Sari la conținut

Telefonul mobil se poate încărca cu ajutorul urinei

telefonul-mobil-se-poate-incarca-cu-ajutorul-urinei

Telefonul mobil poate fi reincarcat cu ajutorul urinei, afirma o echipa de cercetatori britanici care spun ca au reusit de curand aceasta premiera mondiala, noua tehnologie bazandu-se pe baterii cu combustibili microbieni.
Oamenii de stiinta spun ca au produs suficient de multa electricitate pentru a trimite SMS-uri, sa navigheze pe internet si chiar sa efectueze un scurt apel telefonic. Studiul lor a aparut marti in revista Physical Chemistry Chemical, scrie Mediafax.

Ei spera sa dezvolte noua tehnologie, care se bazeaza pe baterii cu combustibili microbieni, pentru a realiza o incarcare completa a unui telefon mobil.

Studiul a fost coordonat de Ioannis Ieropoulos, profesor la West of England University, in colaborare cu cercetatori de la Universitatea Bristol si de la Bristol Robotics Laboratory.

"Urina noastra este o sursa inepuizabila. Ceea ce este formidabil in cazul ei este faptul ca nu vom mai depinde de capriciile vantului sau de soare", a adaugat Ioannis Ieropoulos, un expert in electricitatea microbiana

Comentarii

Ultimă oră