Sari la conținut

Telescaunul Ruia, „înlocuit” temporar cu Teleschiul Ruia

telescaunul-ruia-inlocuit-temporar-cu-teleschiul-ruia

 După ce, sâmbătă, Telescaunul Ruia (care aparţine Primăriei Braşov) a fost avariat de un brad încărcat de zăpadă care a căzut peste cabluri, luni, reprezentanţii municipalităţii braşovene s-au întâlnit cu cei ai firmei de transport pe cablu pentru a găsi o soluţie de „compensare” a instalaţiei defecte.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a precizat că „noi am solicitat firmei de transport pe cablu ca până la repunerea în funcţiune a Telescaunului Ruia, cel puţin în week-enduri, când pârtiile sunt pline, să pună în funcţiune Teleschiul Ruia (care aparţine firmei Ana Teleferic). În acest mod, s-ar prelua o parte a turiştilor care vor să schieze pe partea superioară a masivului”.

„Sperăm ca cel puţin o parte dintre cei care utilizau telescaunul Ruia pentru a schia în partea superioară a Masivului Postăvarul să opteze pentru partea deservită de acest teleschi, astfel încât să evităm aglomeraţia de la celelalte instalaţii în urma opririi temporare a telescaunului Ruia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

De menţionat este că, în Poiana Braşov, toate celeleate instalaţii pe cablu sunt funcţionale. În ceea ce priveşte pârtiile, Salvamont Poiana Braşov a anunţat că s-a schiat pe toate pârtiile, respectiv Kanzel, Ruia, Drumul Roşu, Sulinar, Lupului (fără „S”-ul Mare), precum şi pârtiile pentru începători, Bradul şi Stadion.

În același timp, municipalitatea a demarat o acțiune de urgență pe pârtiile de schi pentru identificarea copacilor în pericol de prăbușire


  Având în vedere situația creată sâmbătă noaptea (când un brad a căzut peste cablul telescaunului Ruia), precum și faptul că, în continuare există situații cu brazi foarte încărcați cu gheață în apropierea instalațiilor de transport pe cablu și a pârtiilor, primarul George Scripcaru a convocat a solicitat în ședință de urgență, ca, în aceste zile, echipe mixte formate din reprezentanți ai Serviciului Salvamont, Regiei Pădurilor Kronstadt, ai Comprest (firma care asigură amenajarea pârtiilor) și ai Ana Teleferic (în calitate de operator al instalațiilor pe cablu) să facă o inventariere a tot ceea ce înseamnă traseul instalațiilor pe cablu și a pârtiilor, pentru a fi identificați copacii care sunt în pericol să se prăbușească.

„Odată ce aceștia sunt identificati, angajații Regiei Kronstadt vor interveni pentru îndepărtarea copacilor care sunt în pericol să se prăbușească, astfel încât să fie îndepărtat orice risc”, a comunicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Comentarii

Ultimă oră