Sari la conținut
televiziunea-publica-reia-telescoala

 După aproape patru decenii, emisiunea „Teleşcoala” se întoarce la TVR 2 într-o formă modernă!


   În contextul în care instituţiile de învăţământ din România au fost închise în urma crizei declanşate de coronavirus, Televiziunea Română oferă elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor de Capacitate şi Bacalaureat posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ la care vor susţine examen prin intermediul unei emisiuni de televiziune prezentată sub forma unor lecții, de luni până vineri, la TVR 2: „Teleşcoala”.


  Emisiunea va debuta din 16 martie 2020, iar lecţiile se vor ţine până în luna iunie, în preajma susţinerii examenelor şcolare. De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare: 9:00-10:00 ore de română şi matematică, clasa a VIII-a.


  Pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, după următorul program: două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.


    „Teleşcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației şi Cercetării, care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile. Cursurile se vor găsi atât pe canalul Youtube al TVR, cât şi pe site-ul www.tvr.ro.


  Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori experimentaţi în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a.


     Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației şi Cercetării, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori vor avea o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.

Comentarii

Ultimă oră