Sari la conținut

TelVerde pentru a reclama emisiunile de la televizor

telverde-pentru-a-reclama-emisiunile-de-la-televizor

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a lansat un număr de TelVerde la care copiii şi adulţii pot suna pentru a semnala Consiliului programe audiovizuale şi aspecte din aceste programe pe care le urmăresc şi nu le agreează. Numărul de telefon este 0.800.888.555 iar apelurile sunt gratuite."«Bona» CNA iniţiază «educaţia media» prin invitarea minorilor de a-şi încredinţa mesajele şi întrebările despre «televizor» la TelVerde. Cu sprijinul părinţilor şi al profesorilor, «bona» CNA îşi propune ca fiecare copil să facă diferenţa dintre bine şi rău în audiovizual, să îşi cunoască drepturile şi libertăţile", se spune în comunicatul CNA.

 Potrivit sursei citate, la TelVerde pot apela şi persoanele care nu au acces la internet şi care vor să se implice în susţinerea petiţiei online lansate cu scopul de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unora dintre prevederile legislaţiei actuale ale audiovizualului.
Reamintim că CNA a lansat, pe 23 ianuarie, petiţia online "Interesul public mai presus de gustul publicului", al cărei scop este "de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului pentru o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio".

Până în prezent, petiţia CNA a strâns peste 16.000 de semnături de la lansare, potrivit unei informări postate pe site-ul Consiliului.

Comentarii

Ultimă oră