Sari la conținut

Alinare cu un zâmbet. Asta îşi propune fundaţia Cliniclowns să facă pentru copiii din spitale.Terapia  prin râs  se aplică   în 4 unităţi medicale  din Bucureşti şi va fi pusă în practică şi la Braşov.

Cu clovnul prin spitale.  Reprezentanţii fundaţiei au pus la punct detaliile şi urmează  ca din decembrie clovnii să meargă prin saloanele micuţilor şi să le facă suferinţa mai uşoară. Cliniclowns este o fundaţie nonprofit  care a luat fiinţă în 1995 cu sprijinul lui Ion Caramitru, preşedintele  UNITER. Fundaţia mamă este în Olanda, unde terapia cu clovni  este de  mult folosită în vindecarea micuţilor.

Râsul însănătoşeşte. Cea care a pus bazele acestei fundaţii în România, medicul pediatru Alexandra Zugravu  îşi doreşte ca modelul din Bucureşti să fie preluat de cât mai multe spitale din ţară. Clovnii care vizitează copii din spitale îi fac pe micii pacienţi să uite de tratament şi de faptul că sunt departe de casă. Sunt mulţi cei care cred că vindecarea se produce mai repede dacă starea de spirit este una pozitivă, iar la copii este cu atât mai uşor, pentru că buna dispoziţie ar  trebui să fie starea lor de fapt.

Antrenaţi în Olanda.Directorul executiv al   fundaţiei Cliniclowns, olandezul Martin Schiere, a venit la Braşov, pentru a mai pune la punct unele colaborări.  Doi clovni de la teatrul de păpuşi din Braşov vor forma echipa care va merge la spitalul de copii. Cei doi actori au participat la un curs de pregătire cu un specialist din Olanda. După ce parteneriatul cu spitalul va fi oficial, clovnii vor putea vizita pacienţii de la unitatea braşoveană de pediatrie.

Elena Cristian

Comentarii

Ultimă oră