Sari la conținut

Terminalul aeroportului internaţional Braşov va fi construit prin concesiune

terminalul-aeroportului-international-brasov-va-fi-construit-prin-concesiune

Consiliul Judeţean Braşov a luat decizia de a scoate la licitaţie de concesiune construcţia terminalului şi a celorlalte construcţii conexe ale aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav, a declarat luni  vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Pascu.

'În acest moment avem bani doar pentru construcţia pistei pentru care în luna noiembrie anul trecut s-a semnat contractul cu firma Vectra din Braşov care a câştigat licitaţia. În ceea ce priveşte restul construcţiilor, adică terminalul şi celelalte clădiri conexe dorim să dăm drumul în luna februarie la o licitaţie de concesiune pentru partea de proiectare, finanţare, construcţie şi operare, pentru restul construcţiilor viitorului aeroport în aşa fel încât să intrăm în parteneriat cu o entitate privată. La concesiune, avantajul autorităţii locale este că, poate, având în vedere lucrările pe care CJ le-a făcut şi le face la aeroport din bani publici, stă la masă cu alte pretenţii faţă de partenerul privat. În ceea ce priveşte fondurile pentru construcţia terminalului şi a celorlalte clădiri conexe ar fi vorba despre maximum 56 de milioane de euro', a precizat vicepreşedintele CJ, citat de agerpres.ro.

Construcţia pistei care are o lungime de 2.820 de metri şi o lăţime de 45 de metri, costurile fiind de 12,7 milioane de euro plus TVA, bani din bugetul CJ, va începe în luna aprilie, cu finalizare în termen de 12 luni, a mai spus sursa citată.

Terminalul trebuie să asigure procesarea pasagerilor şi a aeronavelor, la un nivel de vârf de minimum 300 de pasageri pe oră. Acesta trebuie să fie dotat cu ghişee de check-in, automate pentru self check-in, spaţii pentru procesarea bagajelor de cală şi pentru cele de mână, spaţii pentru controlul pasagerilor, un salon oficial dedicat celor cu bilete business, dar şi spaţii cu destinaţia „mama şi copilul”.

Comentarii

Ultimă oră