Sari la conținut

Test pentru jucătorii de la FC Braşov: „Albaştrii” mai buni ca „roşii”

test-pentru-jucatorii-de-la-fc-brasov-albastrii-mai-buni-ca-rosii

După câteva zile în care au făcut cunoştinţă doar cu pantele de la Cheile Grădiştei, fotbaliştii de la FC Braşov au primit miercuri dimineaţă „dezlegare” la  minge.

Stegarii sunt în plin cantonament montan la Cheile Grădiştei, unde antrenorii formaţiei braşovene, Adrian Szabo, Ioan Naghi şi Andrei Şanta îi muncesc din greu pe pantele din zonă şi la sala de forţă. Ieri dimineaţă, galben-negrii au primit „dezlegare” la minge. Antrenorii de la FC Braşov au organizat un joc test ce a avut loc la baza stegarilor de la stadionul „ICIM”. Antrenorii braşoveni au împărţit jucătorii în două echipe, albaştrii, care au fost antrenaţi de pe margine de Adi Szabo şi roşii, care au fost antrenaţi de Ioan Naghi. Partida a fost arbitrată de centralul braşovean Florin Ghimbăşan.
Repriză cu multe goluri. Adi Szabo a trimis în teren următoarea echipă: Mutu - Moraru, Machado, Oltean, Cr. Ionescu - N. Viveiros, Iakab, Mateiu, Tătar – Batin şi Danquah, în timp ce Ioan Naghi a apelat la următorul 11: Marinescu - Velayos, Barbu, Cr. Munteanu, Dumbravă - Enceanu, B. Madeira, Dias, I. Popa – Păun şi Buga. Stegarii s-au implicat serios la acest test, fiecare dintre fotbaliştii trimişi pe teren încercând să le demonstreze tehnicienilor stegari că se pot baza pe ei în partea a doua a campionatului. În minutul zece „roşii” au preluat conducerea pe tabela de marcaj. Veteranul Mugurel Buga a centrat în faţa porţii adverse , iar Moraru a reluat în proprie poartă. Jocul a fost unul deschis, cele două combatante ratând rând pe rând ocazii de a înscrie. Cu zece minute înainte de finalul primei reprize „albaştrii” au egalat, după ce vârful şcolit la Ajax şi Newcastle United, Frank Danquah l-a învins cu un şut plasat pe Marinescu, după centrarea perfectă a lui Batin. Trei minute mai târziu, atacantul nigerian aflat în probe a preluat o minge în careul „roşilor” şi a şutat la colţul lung. Marinescu a atins balonul darn u l-a putut opri şi scorul a devenit 2-1 pentru jucătorii pregătiţi de Adi Szabo. În ultimul minut al reprizei, trupa antrenată de Ioan Naghi a restabilit egalitatea. Dias a creea o fază de toată frumuseţea, i-a pasat decisive lui Păun care nu a greşit ţinta şi l-a învins pe Mutu pentru 2-2.
Albaştirii se impun din penalty. În repriza a doua, tehnicienii braşoveni au rotit jucătorii de la o echipă la alta, dar dorinţa jucătorilor de a demonstra că merită să îmbrace tricoul galben-negru a rămas neschimbată. Pele Buga şi Cristi Ionescu îi încurajau mereu pe jucătorii mai tineri şi îi aplaudau pentru efortul depus. Şi Păun a primit aplauze din partea lui Buga atunci când a alergat după o minge care era aproape imposibil de prins. Cu câteva minute înainte de finalul jocului Batin a rata o ocazie imensă, Singur cu portarul, Batin a trimis în bară, mingea i-a revenit însă al doilea şut a fost respins în corner de un fundaş. Adi Szabo l-a atenţionat imediat pe vârful „albaştrilor”: „Paul, ce faci? Te-ai înţeles cu Nelu Naghi?”. Nu a trecut mult timp şi Mateiu a întors o minge în careu dar Tătar din poziţie excelentă a trimis mult peste poartă. A fost rândul lui Nelu Naghi să-şi urecheze jucătorul: „Tătare, ne-ai mâncat meciul”. Pe final, albaştrii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, transformată cu siguranţă de Batin. Astfel trupa lui Adi Szabo s-a impus cu 3-2.
Mulţumit de cum decurg pregătirile.  „Iar l-am bătut pe Nelu Naghi…ca de obicei”, a comentat la finalul jocului, satisfăcut, Adrian Szabo. „Pregătirile decurg foarte bine. Băieţii au muncit bine în acest cantonament şi ne-am gândit că e momentul să le mai dăm şi mingea. A fost un test bun, cel puţin în prima parte când jucătorii au făcut un effort susţinut şi cred că a fost un antrenament foarte util. E important că nu avem jucători accidentaţi până acum. Mai avem câteva zile după care vom pleca în Antalya unde ne vom axa pe jocuri”, a spus Adi Szabo.
Danquah e o soluţie pentru Braşov. Frank Wiafe Danquah, atacantul care şi-a făcut ucenicia la cluburi mari din Europa, precum Ajax Amsterdam şi Newcastle United pare să se fi acomodat la Braşov şi ar putea reprezenta o soluţie pentru gruparea braşoveană. „Mă simt bine aici şi sper să semnez un contract cu FC Braşov. Zăpadă am mai văzut, dar este pentru prima dată când am văzut munţi şi m-am şi antrenat pe munte. Mă bucur că am reuşit să găsesc astăzi drumul spre gol. Sunt un supporter al lui Ajax şi cred că va fi un meci interesant între Steaua şi formaţia din Amsterdam. Mi-a plăcut foarte mult de Ronaldinho, dar acum Messi şi Cristiano Ronaldo sunt cei mai buni. Din România am auzit de Hagi, care este o legendă şi de Mutu”, a declarat Danquah, care cel mai probabil va semna un contract cu FC Braşov.

Comentarii

Ultimă oră