Sari la conținut
test-util-pentru-olimpice

Echipa de baschet feminin, Olimpia CSU Braşov a pierdut cu scorul de 73-97 (20-24, 23-23, 7-26, 23-24) partida cu Universitatea Goldiş ICIM Arad, din cadrul primei divizii.

Fetele antrenate de Dan Calancea aveau o misiune imposibilă în faţa formaţiei din Arad, proaspăt câştigătoare a Cupei Europei Centrale, însă tehnicianul braşovencelor spunea înainte de joc că „olimpicele” pot produce surpriza iar începutul de meci părea să-i dea dreptate.

Joc echilibrat. Cursaru şi compania nu s-au speriat de numele adversarelor şi au practicat un joc foarte bun în compania arădencelor, în prima jumătate a meciului. Fetele pregătite de Dan Calancea le-au luat tare pe mult mai valoroasele lor adversare şi au reuşit să surprindă formaţia care cu siguranţă se va bate pentru titlul naţional cu echipa din Târgovişte. Cursaru şi Hoskins au fost în formă şi au marcat aproape la fiecare aruncare. De partea cealaltă, arădencele, conduse excelent în teren de veterana Monika Brosovszky, au răspuns prin Givens, cea mai bună marcatoare a campionatului. După două sferturi foarte echilibrate s-a intrat la odihnă cu Aradul în avantaj de patru puncte, scor 43-47.

Au căzut în sfertul trei. Din păcate pentru baschetbalistele de sub Tâmpa, pauza nu a fost un sfetnic bun. „Olimpicele” au început foarte prost sfertul trei şi în zece minute au marcat doar şapte puncte, prea puţin pentru a mai putea spera la un rezultat mare în partida cu formaţia din Arad. Arădencele şi-au făcut norma şi au marcat 26 de puncte desprinzându-se în învingătoare. Ultima repriză a fost din nou foarte echilibrată, la finalul ei arădencele impunându-se cu 24-23. Olimpia CSU Braşov a părăsit terenul învinsă, scor 73-97 şi este obligată să câştige ultimele două jocuri ale sezonului regulat, în deplasare cu Craiova şi Timişoara pentru a se putea califica în play-off.

Mulţumit de ofensivă. La finalul partidei, tehnicianul braşovului, Dan Calancea, s-a declarat mulţumit de modul în care elevele sale au tratat faza ofensivă. „Diferenţa de scor de pe tabelă este una prea mare. Meciul a fost unul echilibrat, în ciuda faptului că adversarul nostru de astăzi a fost mult mai valoros. Trei sferturi din patru am fost aproape de formaţia din Arad, care a câştigat săptămâna trecută un trofeu european.Acest lucru mă bucură şi am fost foarte mulţumit de prestaţia noastră din primele 20 de minute. Sunt satisfăcut de modul în care funcţionează faza ofensivă, pentru că în ultimele meciuri am marcat constant peste 60 de puncte, ceea ce este foarte mult pentru baschetul feminin. Din păcate mai avem multe de pus la punct pe faza defensivă, înainte de meciurile de la Craiova şi Timişoare, partide hotărâtoare în ceea ce priveşte echipele calificate în play-off”, a declarat la finalul meciului, antrenorul fetelor de la Olimpia CSU Braşov, Dan Calancea.

Hoskins vs Givens. Foarte interesant de urmărit a fost şi duelul dintre cele mai bune marcatoare din campionatul intern, Chrissy Givens de la Arad, 396 de puncte înscrise înainte de acest joc şi Brandie Hoskins de la Braşov, 370 de puncte marcate. Aici a câştigat Braşovul, Hoskins marcând 33 de puncte, în timp ce Givens nu a reuşit decât 19 puncte. „A fost un duel interesant între cele două jucătoare americance. Mă bucur că a câştigat Brandie (nr. Hoskins), dar aş fi preferat să câştigăm noi meciul şi să câştige Givens duelul marcatoarelor. Oricum Brandie trebuie felicitată pentru prestaţia de astăzi care a fost foarte bună”, a spus la final, Dan Calancea.

Olimpia Braşov – ICIM Arad 73-97 (20-24, 23-23, 7-26, 23-24)

Olimpia Braşov: G. Cursaru 18 p. (4x3), C. Grama, A. Ferariu 2 p., C. Uşurelu 1 p., G. Munteanu 7 p., B. Stjepanovic 2 p., S. Avram 10 p. (2x3), C. Badi, B. Hoskins 33 p. (4x3).

Antrenor: Dan Calancea

ICIM Arad: A. Mercea 7 p., C. Givens19 p., C. Bartee 18 p. (2x3), C. Wirth 12 p., J. Risper 7 p., M. Brosovszky 13 p.(2x3),  A. Crăciun 2 p., K. Laplante 3 p., Diana Moraru 2 p., S. Milovanovic 14 p.

Antrenor: Dan Moraru

Comentarii

Ultimă oră