Sari la conținut

Tinerii liberali au adoptat rezoluţia privind dezastrul din sistemul de educaţie

Timp de o săptămână, la Timişoara a avut loc conferinţa internaţională a tinerilor liberali din toată lumea.

La evenimente au participat peste 250 de tineri din 35 de ţări. Complexitatea temelor puse în discuţie şi hotărârile luate în cadrul forurilor naţionale, europene şi mondiale, la care au luat parte tinerii liberali, dovedeşte faptul că România este o locaţie importantă pe harta liberalismului din toată lumea.
Educaţia racordată la piaţa muncii. În cadrul birourilor Permanente ale Tineretului Naţional Liberal şi Clubului Studenţilor Liberali a fost adoptată ”Rezoluţia privind dezastrul din sistemul de educaţie”. Tinerii liberali acuză guvernanţii actuali de ”distrugerea totală a învăţământului românesc”. Aceştia consideră că ”atâta vreme cât elevii României intră prin uşa din spate a şcolii, românii vor intra pe uşa din spate a Europei”. „Învăţământul românesc este profund anacronic. El trebuie corelat cu realităţile societăţii de astăzi şi cu piaţa muncii”, a susţinut preşedintele Clubului Studenţilor Liberali, Radu Surugiu. Preşedintele Tineretului Liberal European (LYMEC), Alexander Plahr, şi-a afirmat susţinerea pentru Rezoluţia adoptată de TNL şi CSL. „Există o tendinţă la nivel european care arată că educaţia joacă un rol din ce în ce mai important în relansarea economică şi în dezvoltarea societăţii. Sunt bucuros să observ că tinerii liberali din România sunt conştienţi de acest lucru şi iau atitudine la nivel naţional pe această temă”.
Investiţii în mediul rural. De asemenea, ”TNL în mediul rural” a constituit un subiect important în ”Săptămâna tinerilor liberali” de la Timişoara. Preşedintele TNL, Florin Alexe, a precizat că „proiectul ”TNL în mediul rural” este, de un an, o preocupare constantă a organizaţei, prin care dorim să acordăm importanţa cuvenită locuitorilor din mediul rural. Toată lumea uită de această jumătate a ţării. Noi, prin acest proiect, dorim să le acordăm o şansă de afirmare tinerilor din mediul rural. La şcoala de vară a TNL vom continua pregătirea tinerilor din mediu rural în acest sens”. „Până când nu vom reuşi să ridicăm această parte săracă a României, care nu-şi găseşte, încă, drumul, nu vom reuşi să devenim cu adevărat o ţară europeană”, a concluzionat preşedintele TNL.

Comentarii

Ultimă oră