Sari la conținut

Tinerii născuţi în 2000 circulă gratuit cu trenul prin Europa

tinerii-nascuti-in-2000-circula-gratuit-cu-trenul-prin-europa

Trenurile europene vor fi pline cu tineri vara aceasta, în urma planului Comisiei Europene de a oferi permise Interrail pentru 30 de zile cetăţenilor care împlinesc 18 ani.

Potrivit Deutsche Welle, ramura executivă a Uniunii Europene a alocat 12 milioane de euro pentru a furniza între 20.000 şi 30.000 de permise Interrail pentru tinerii europeni care împlinesc 18 ani anul acesta, care le permite utilizatorilor să circule aproape cu orice tren din Europa.

Această măsură este „o acţiune de pregătire” legată de propunerea Uniunii Europene de a acorda legitimaţii gratuite pentru fiecare tânăr din Europa care împlineşte 18 ani.

Potrivit unui comisar European pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, este important să le fie oferite tuturor tinerilor oportunitatea de a-şi lărgi orizonturile prin experimentarea culturii altor state.

Educaţia nu este doar despre ce se învaţă în sălile de clasă, dar şi despre ce se poate descoperi legat de cultură şi tradiţie. Toţi tinerii din state europene născuţi în anul 2000 vor fi eligibili anul acesta pentru a primi permisul, pentru care trebuie să aplice pe site-ul Comisiei Europene.

În urma unei selecţii, o parte vor fi aleşi pentru a beneficia de aceste permise de călătorie, valabile în 30 de ţări.

Comentarii

Ultimă oră