Sari la conținut
tipografia-la-tipografia

Culegător, casă de litere şi set de litere tipografice! Acestea fac parte din proiectul Muzeului Casa Mureşenilor intitulat „De La Gutenberg la Mureşianu” şi vor putea fi vizionate de publicul larg la Cafeneaua Tipografia.
În tot acest timp se munceşte de zor la partea principală a proiectului: re­cons­tituirea unei tipografii funcţionale, care a existat în secolul al XIX-lea.
„În acest moment, putem arăta publicului cum arată o casă de litere, un culegător, un set de litere de tipar. Toate acestea vor fi parte din proiectul final care va fi lansat public luna viitoare când vom avea şi o maşină de tipărit rapidă reconstituită cu ajutorul colaboratorilor noştri din proiect. Primii 200 de beneficiari care provin din şcolile braşovene vor putea tipări gratuit câte o pagină de ziar”, a declarat Valer Rus, director Muzeu „Casa Mureşenilor”.
Proiectul „De la Gutenberg la Mureşianu – proiect de reconstituire a unei tipografii istorice” este desfăşurat de Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov cu finanţare din partea Administrației Fondului Cultural Naţional şi cu sprijinul partenerilor săi: Complexul National Muzeal Curtea Domnească Târgovişte, Asociaţia Cavalerii Cetăţilor Bârsei, Şcoala Generală nr. 6 „Iacob Mureşianu” Braşov, Liceul „Andrei Mureşanu” Braşov şi Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov.

Comentarii

Ultimă oră