Sari la conținut

Toate persoanele cu vârsta peste 18 ani se pot înscrie la vaccinarea anti-Covid, fără restricții

toate-persoanele-cu-varsta-peste-18-ani-se-pot-inscrie-la-vaccinarea-anticovid-fara-restrictii

Toate persoanele cu vârsta peste 18 ani se pot înscrie la vaccinarea anti-Covid, fără restricții, începând din 15 martie, așa cum a informat șeful campaniei, medicul militar Valeriu Gheorghiță.

Acestea vor fi admise de sistemul informatic la programarea pe platforma online, iar vaccinarea propriu-zisă va începe în aprilie. „Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Într-adevăr, prin operaţionalizarea listei de aşteptare, fiecare persoană va avea posibilitatea să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate.

De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre.

Dacă operaţionalizam lista de aşteptare mai devreme de a pune în activitate aceste centre de vaccinare, reduceam foarte mult din opţiunile pentru care o persoană ar fi putut să dorească să opteze. Potrivit colonelului Gheorghiță, începând cu 1 martie, ritmul imunizării va crește la 30-40.000 de persoane zilnic.

Comentarii

Ultimă oră