Sari la conținut

TOP: Românii preferă iarna destinaţiile exotice

top-romanii-prefera-iarna-destinatiile-exotice

Din ce în ce mai mulţi români aleg destinaţiile exotice, calde, pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Ultima etapă a reducerilor early booking este până pe 31 octombrie.

Potrivit consultanţilor în turism, destinaţiile exotice sunt din ce în ce mai solicitate de către români pentru sezonul de iarnă, inclusiv pentru perioada sărbătorilor. Cele mai căutate regiuni sunt Caraibe, Extremul Orient şi Oceanul Indian, conform dailybusiness.ro.

Iată care este, din punct de vedere al specialiştilor, topul destinaţiilor exotice alese de români în sezonul de iarnă:

1.Extremul Orient: Thailanda (Krabi, Phuket, Khao Lak şi Bangkok), Malaezia (Langkawi şi Kuala Lumpur) şi Indonezia (Bali)

2. Caraibe: Republica Dominicană (Punta Cana), Mexic (Cancun şi Riviera Maya), Cuba (Varadero şi Havana)

3.Oceanul Indian: Maldive şi Mauritius, iar mai nou, Zanzibar. Aceste destinaţii sunt căutate pentru plajelele de calitate, pentru peisajele extraordinare şi apa cristalină, pentru facilităţile oferite de hotelieri şi nu în ultimul rând pentru a te „rupe” efectiv de cotidian.

La ora actuală, foarte mulţi români aleg destinaţii exotice în perioada sărbătorilor de iarnă. Fie că sunt persoane care merg la resorturi de lux (şi aici vorbim mai mult de persoane cu vârste între 45 şi 55 de ani, dar nu numai, care merg cu întreaga familie), fie că sunt persoane între 35 şi 45 de ani, care îşi doresc pe lângă plajă şi puţină aventură sau vizitarea unor obiective turistice, fie că vorbim de tineri între 30 şi 35 de ani, care merg mai mult pentru distracţie şi plajă, fiecare trebuie să scoată din buzunar cel puţin 1.500 – 2.000 de euro, dar sumele ajung şi la 4000 - 5000 de euro de persoană.

Pentru perioada Sărbătorilor de iarnă rezervările încep să se facă încă din vară (iulie-august), de către cei care vor să se asigure că prind cele mai mari reduceri, atât la avion, cât şi la cazare, dar cele mai multe rezervări se înregistrează în octombrie şi noiembrie, când turiştii sunt setaţi mai mult pentru a-şi organiza sărbătorile.

Comentarii

Ultimă oră