Sari la conținut
topul-centrelor-universitare-din-romania

În universităţile din România studiază peste 410.000 de studenţi, iar cea mai mare concentrare a acestora se regăseşte în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în regiunea Bucureşti-Ilfov învaţă peste 127.500 de studenţi, adică aproape o treime din totalul studenţilor din România.

Pe locul doi în topul centrelor universitare din țara noastră se află Clujul, cu peste 50.000 de studenţi în cele zece instituţii de învăţământ din județ, iar Iaşiul este pe locul trei în topul centrelor universitare din România.

Efective semnificative de studenţi, de peste 10.000 de persoane, mai există în judeţele Constanţa,  Dolj, Braşov, Bihor, Sibiu şi Galaţi.

Pe de altă parte, în județele Botoşani, Giurgiu, Tulcea şi Vaslui nu există nicio instituţie de învăţământ superior şi, prin urmare, nici un student. În topul judeţelor cu cei mai puţini studenţi, se află judeţele Ialomiţa, Vrancea, Covasna, Călăraşi, Neamţ, Sălaj şi Buzău.

Numărul studenţilor a scăzut semnificativ în ultimii ani. Cei mai mulți studenţi din România s-a înregistrat în anul 2007, când erau înscrişi la ciclul de licenţă peste 900.000 de studenţi.

Comentarii

Ultimă oră