Sari la conținut

Peste 100 de retaileri prezenţi atât în mall-urile din Bucureşti, cât şi în cele din ţară, au fost puşi să ierarhizeze centrele comerciale în care au avut cele mai mari performanţe în 2010.

Braşovul nu e pe podium. Deşi Braşovul are cinci mall-uri (Macro Mall, Eliana Mall, Unirea Shopping Center, My Place şi Magnolia Center), nu a prins un loc fruntaş în topul amintit. Sondajul realizat de Colliers International a fost adresat retailerilor care au mai mult de trei unităţi în centre comerciale diferite.
Topul Bucureştiului. Rezultatele sondajului plasează AFI Palace Cotroceni ca fiind mall-ul care a beneficiat de cel mai bun vad comercial în 2010. Următoarea poziţie este aprig disputată de Băneasa Shopping City şi Bucureşti Mall. Pe locul trei s-a situat Unirea Shopping Center, iar pe patru Plaza România.
Constanţa, pe locul 1. În ţară, Constanţa rămâne oraşul cu cele mai mari vânzări în centre comerciale (peste 30% din respondenţi au indicat Constanţa), urmat îndeaproape de Cluj. Timişoara ocupă locul trei, cu toate că are o istorie îndelungată a retail-ului modern (încă din 2005), dar cel mai probabil este afectată de obiceiurile de consum ale populaţiei din zonă care încă îşi face cumpărăturile în oraşele de graniţă de pe teritoriul Ungariei.

Comentarii

Ultimă oră