Sari la conținut

Topul salariilor din România. Bucureştiul e pe primul loc în top

topul-salariilor-din-romania-bucurestiul-e-pe-primul-loc-in-top

La nivel teritorial, numai în Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş şi Sibiu câştigurile salariale depăşeau, în iunie, media naţionala de 2.078 de lei lunar, reiese din seriile de date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), scrie incont.ro.

Potrivit datelor INS, citate de Mediafax.ro, cel mai mare câştig salarial mediu net se regăseşte în Municipiul Bucureşti (2.852 de lei lunar), Capitala fiind urmată de judeţele Ilfov (2.294 de lei), Cluj (2.284 de lei), Timiş (2.240 de lei) şi Sibiu (2.104 lei). Imediat sub media naţionala se situează judeţele Braşov (2.000 lei), Iaşi (1.946 de lei) şi Prahova (1.906 lei). Salarii cuprinse între 1.800 şi 1.900 de lei sunt câştigate în judeţele Constanţa, Mureş, Galaţi, Gorj şi Alba. Cele mai mici salarii se regăsesc, potrivit INS, în Harghita (1.480 de lei) şi Teleorman (1.494 de lei).

Conform datelor infograficului, marea majoritate a contractelor înregistrate în Romania în martie 2016 (86%) se situau sub nivelul salariului mediu, în timp ce aproape jumătate (44%) din contracte sunt la nivelul salariului minim sau sub acesta.

În piaţa forţei de muncă din România nu sunt activi mulţi oameni, iar o mare parte nu este pregatită pentru structura economică spre care ţara tinde, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, într-un comunicat remis presei. Ministrul Muncii a arătat că trebuie luate măsuri pentru creşterea mobilităţii forţei de muncă la nivel naţional având în vedere nevoia diferită de ocupare de la un judeţ la altul.

Comentarii

Ultimă oră