Sari la conținut
tosca-de-giacomo-puccini-la-opera-brasov

Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, la ora 18.30, va avea loc, în sala Operei Brașov, prima reprezentație din acest an a spectacolului cu opera Tosca, de Giacomo Puccini. Libretul operei a fost creat de  Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, după drama La Tosca de Victor Sardou.

Piesa de teatru a fost montată la Paris în anul 1887 și a fost vizionată de Giacomo Puccini în același an la Milano. Rolul titular a fost interpretat de celebra actriță Sarah Bernhardt. Impresionat de subiectul dramatic, Puccini compune opera Tosca în anul 1899, după o colaborare furtunoasă cu cei doi libretiști și cu editorul Giulio Ricordi. Premiera operei a avut loc pe 14 ianuarie 1900, la „Teatro Costanzi” din Roma. În rolul titular a evoluat soprana Hariclea Darclée, pentru care compozitorul a compus în mod special, la rugămintea artistei, aria Vissi d´arte...devenită astăzi una dintre cele mai îndrăgite arii de operă.

Recenta montare pe scena Operei Brașov a operei Tosca a fost realizată de regizorul italian Matteo Mazzoni, împreună cu scenografa Rodica Garștea. În spectacolul din 31 ianuarie, vor evolua Valentina Mărgăraş, Cosmin Marcovici, Valentin Marele, Marian Reşte, Cristian Fieraru, Nicolae Zaharia, Claudiu Bugnar, Paul Tomescu, Mariana Lazăr, Nicoleta Sasu, alături de corul și orchestra Operei. Conducerea muzicală va aparține maestrului Cristian Oroșanu. Alături de ei, micii artiști din Corul de Copii UNISON, condus de dirijorul George Dumitrașcu.

Preț bilete: 30 lei; 20 lei.

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380.
Program: Luni - Vineri 10 - 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor

Comentarii

Ultimă oră