Sari la conținut

Traficul de pe DN 73A, în zona pasajului de la Râşnov al autostrăzii Râşnov - Cristian, deviat în week-end

traficul-de-pe-dn-73a-in-zona-pasajului-de-la-rasnov-al-autostrazii-rasnov-cristian-deviat-in-weekend

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat că sâmbătă, 9 octombrie 2020, şi duminică, 10 octombrie 2020, va fi deviat traficul de pe DN 73A, în zona pasajului de la Râşnov al autostrăzii Râşnov - Cristian, pentru a se putea monta grinzile de beton peste drumul naţional.


   Conform drumarilor braşoveni, circulaţia va fi redirecţionată pe o bretea provizorie care trece pe lângă drumul naţional.

Montarea grinzilor de la acest pasaj a început la finalul lunii iulie. În total sunt 92 de grinzi cu lungimi cuprinse între 22 şi 36 de metri, iar 22 dintre acestea vor fi montate pe porţiunea din pasaj care trece peste DN73A şi calea ferată Braşov - Zărneşti.


      Sectorul de autostradă ar trebui să fie gata anul acesta


   Conform datelor disponibile pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, lucrările la acest segment de autostradă, cu o lungime de 6,3 km (plus 3,7 km de drumuri de legătură) sunt finalizate în proporţie de 57,72%. Lucrările au început în luna mai a anului 2019, iar potrivit contractului, acest segment ar trebui să fie gata în luna august a anului 2021. Totuşi, de mai multe ori, atât oficiali din Guvernul României, cât şi ai constructorului au anunţat că acest sector va fi gata în luna noiembrie acestui an.


     Pe de altă parte, potrivit unor reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, în următoarele două săptămâni se va face o analiză, iar atunci se va afla dacă Asocierea Alpenside - Specialist Consulting (constructorul) va putea termina anul acesta lucrările.


    Lucrările la acest segment de autostradă costă 118 milioane de lei şi fac parte din proiectul Autostrăzii Comarnic - Braşov. Totuşi, după finalizarea lucrărilor, cei 6,7 km de autostradă vor fi folosiţi ca variantă ocolitoare a localităţilor Râşnov şi Cristian.

Comentarii

Ultimă oră