Sari la conținut

Tragedie în handbalul românesc! Trei handbalişti de la CSU Valahia Târgovişte au murit într-un accident rutier

tragedie-in-handbalul-romanesc-trei-handbalisti-de-la-csu-valahia-targoviste-au-murit-intrun-accident-rutier

Nenorocirea s-a produs luni de dimineaţă, în momentul în care echipa antrenată de Aurel Iancu se întorcea de la un meci susţinut în deplasare la Vicov Bucovina (35-27), din etapa a 9-a. La un moment dat, pe Drumul European 85, la ieşire din Rm. Sărat spre judeţul Vrancea, şoferul microbuzului a oprit, din cauză că fierbea apa la motor. Nu au trecut multe secunde, iar din spate un autotren plin cu cherestea a izbit în plin mijlocul de transport al dâmboviţenilor. Primul bilanţ a fost sumbru: trei decedaţi şi opt răniţi. Practic, cei trei handbalişti aflaţi pe bancheta din spate nu au avut nicio şansă şi au murit pe loc. Este vorba de Robert Bucă (19 ani, Moreni), Daniel Bârloagă (20 de ani, Produleşti) şi Daniel Manda (25 de ani, Caracal).

„Am oprit, fierbea apa la motor. Şoferul s-a dat jos, totul a durat două minute. M-am trezit în faţa microbuzului. Am fost singurul care n-a avut nicio rană. Colegii mei... nici nu ştiu. M-am dat jos, toată lumea urla, toată lumea ţipa. Am sunat la salvare, mi-am sunat părinţii. Eram 11 sportivi, antrenorul şi şoferul, în microbuz”, a declarat Vlăduţ Marinescu, singurul handbalist scăpat nevătămat

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decretat cod roşu de alertă, iar cei opt răniţi au fost transportaţi în stare de urgenţă la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Pantelimon. Ulterior, cei patru handbalişti de la Floreasca au fost stabilizaţi de medici şi se află în afara oricărui pericol. Totuşi, veştile nu sunt prea bune de la cealaltă unitate. La Pantelimon se află antrenorul Aurel Iancu şi şoferul microbuzului. Cei doi se află în stare gravă. Aurel Iancu a fost diagnosticat cu fractură craniană şi hemorahie craniană. Totuşi, antrenorul este în stare conştientă la terapie intensivă. Toţi componenţii de la CSU Valahia au fost vizitaţi în cursul zilei de ieri de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Mihai Dedu.

„O nouă tragedie a lovit handbalul românesc în această noapte: trei dintre componenţii echipei de handbal masculin CSU Târgovişte au decedat într-un accident rutier în care a fost implicat microbuzul echipei. Federaţia Română de Handbal transmite condoleanţe familiilor îndoliate şi tuturor celor apropiaţi de jucătorii dispăruţi şi va colabora cu reprezentanţii clubului târgoviştean pentru a-i sprijini să treacă peste aceste clipe grele”, este mesajul postat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Handbal.

Comentarii

Ultimă oră