Sari la conținut

Transport public şi în zona nouă a cartierului Tractorul din Braşov (linia 2B)

transport-public-si-in-zona-noua-a-cartierului-tractorul-din-brasov

De miercuri se introduce transportul public şi în zona nouă a cartierului Tractorul din Braşov. Timp de o lună, cetăţenii pot cere modificări de staţii sau de traseu!


   Braşovenii din zona nouă a cartierului Tractorul nu vor mai fi nevoiți să mai meargă până pe strada 13 Decembrie pentru a lua autobuzul, pentru că, din 12 august 2020, RATBV va introduce pe traseu linia 2B (Rulmentul - Livada Poştei şi retur). Noua rută va avea ca punct de pornire Terminalul „Rulmentul”, iar din strada 13 Decembrie va intra în zona nouă a cartierului Tractorul pe str. Nicolae Labiş şi va merge pe străzile str. Liviu Rebreanu, str. Ioan Popasu, apoi va intra pe str. 13 Decembrie şi va urma traseul liniei 2 până în Livada Poştei.

Trei perechi de staţii în zona nouă a cartierului Tractorul


     Pentru început, în interiorul cartierului au fost amenajate trei perechi de staţii. Astfel, conform directorului general al RATBV, George Cornea, pe sensul de mers către Poştei, vor fi două staţii pe Nicolae Labiş (una la intrare şi una înainte de intersecţia cu strada Liviu Rebreanu, o staţie imediat ce se intră pe Ioan Popasu. Acestea sunt pentru sensul către Livada Poştei, iar pe sensul celălalt, se va face o staţie la accesul din Ioan Popasu, după parcurgerea giratoriului de la intersecţia cu Henri Coandă, există o staţie la intrare pe Ioan Popasu, una înainte de intrare pe Liviu Rebreanu şi una la intrarea pe Nicolae Labiş, şi încă una pe ieşirea din cartier, în zona Isaran. Pe măsură ce situaţia juridică a terenurilor aferente străzilor va fi lămurită, traseul liniei 2B din interiorul cartierului va fi prelungit.

  Un autobuz la fiecare 27 de minute


   Directorul general al RATBV, George Cornea a anunţat că, în primă fază, frecvenţa de circulaţie a troleibuzelor de pe linia 2B fi de 27 de minute. „Această linie, împreună cu linia 2, va asigura o legătură pe zona Tractorul cu o frecvenţă de aproximativ 13 minute. Linia 2B va fi operată începând de anul viitor cu autobuze electrice, fiind parte a contractului semnat cu furnizorul SOR, care trebuie să livreze începând cu luna februarie a anului viitor autobuze şi pentru această linie”, a mai spus George Cornea.


    Monitorizare timp de 30 de zile


  Conform exlicațiilor primarului municipiului Braşov, George Scripcaru, această linie va fi monitorizată. „Vom vedea dacă sunt anumite modificări de făcut, vom ţine cont de sugestiile sau propunerile care vin din partea cetăţenilor. Avem o perioadă de 30 de zile de adaptare la necesităţile cetăţenilor din zonă, fie că vorbim de o modificare de traseu, un refugiu pentru călători, o staţie nouă sau orice altă necesitate pe care aşteptăm să ne-o transmită braşovenii din zonă. Răspundem în acest fel necesităţilor cetăţenilor din acest cartier şi să facem încă un pas important pentru transportul în comun din municipiul Braşov atât din punctul de vedere al operatorului, cât şi al necesităţilor cetăţenilor”, a declarat primarul Brașovului.

Comentarii

Ultimă oră