Sari la conținut

Trecerea Carpaților de către batalioanele române, reconstituire la Castelul Bran

trecerea-carpatilor-de-catre-batalioanele-romane-reconstituire-la-castelul-bran

„Defilare militară cu cântec, la Castelul Bran”, pe 26 august 2018.

La Castelul Bran se va reconstitui, simbolic, duminică, 26 august 2018, trecerea Carpaților de către batalioanele române din 1916.

Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” și Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov – cu spijinul Detașamentului „Mateiaș” al Muzeului Municipal Câmpulung vor aminti de eroii de acum 100 de ani.

Marșul istoric, muzica militară, desfășurarea Tricolorului, petrecerea câmpenească cu fasole și ciolan pregătită la cort de bucătarii militari, vor fi principalele atracții.

    Evenimentul va începe la ora 11.00 şi se va porni dinspre Vama Medievală, pe costişă, spre Castelul Bran. La intrarea în castel, Fanfara Militară se va alătura formaţiilor militare, după care se va coborî în marş spre Parcul Regal. La ora 13.00 militarii vor desfăşura drapelul României pe Castelul Bran, după care se va da startul petrecerii câmpeneşti în Parcul Regal, cu fasole şi ciolan pregătită la cort de bucătarii militari.

La ora 17.00 va avea loc şi un „duel” muzical între Fanfara Militară şi muzicienii de la Festivalul internaţional „Jazz at Bran Castle”.

.................................................................................................................

Programul evenimentului este următorul:

Ora 11.00 – Reconstituirea trecerii Carpaților de către batalioanele române în Primul Război Mondial. Se pornește dinspre Vama Medievală, pe costișă, spre Castelul Bran. La intrarea în castel Fanfara Militară se alătură formațiilor militare. Se coboară în marș aleea, spre Parcul Regal. Formațiile se opresc în zona trandafirilor.

Ora 13.00 – Militarii desfășoară Drapelul României pe Castelul Bran.

Ora 13.30 – Se dă startul Petrecerii câmpenești în Parcul Regal.

Ora 17.00 – Are loc un „duel” muzical între Fanfara Militară și muzicienii participanți la Festivalul internațional ”JAZZ at BRAN CASTLE”, în Parcul Regal.

Comentarii

Ultimă oră